så mycket men ändå så lite

Som jag förutsåg, spendera pengar var precis det jag gjorde under min shoppingtur med veronica i måndags. Kom hem med en hel drös nya grejor, dock var det mesta investeringar i sånt som kommer hålla länge så det var värt svedan i plånboken.!

Dagen därpå fick jag sällskap av en filur vid namn Rikard, vi gjorde allt och inget och bara va, och det är väl så det ska vara med en bra vän, eller hur? På kvällen delade jag en Ben & Jerry's med min andra bästa vän Agnes.

Idag har jag slitit ut mig ordentligt då jag bakat hela 6 av mina recept till min bakbok (mitt projektarbete) och även fotograferat dessa. Endast ca 25 recept kvar nu..

fiskupdate: ynglena lever fortfarande! dock har guldfisk nummer två svalt för mycket luft och flyter nu omkring längs med ytan. jag sörjer.

as cute as can be

and hello there new loverboy
inväntar kommentarer så som "typiskt dig." men erkänn. har ni sett något sötare?


bara för att jag har två julaftonar

Firade min andra julafton idag. Denna gång med mamma och lillasyster. fick massor av bra julklappar, så nu är jag glad ! några highlights totalt var väl vinglasen, koftan och pengarna. Imorgon ska jag mellandagsrea-handla med veronica så då får jag möjlighet att spendera dem också!

dags för plugg nu..

fisk update: släppte ut ynglena ur deras lilla bur igår kväll så att de får umgås med de stora fiskarna. inväntar nu något tecken på överlevnad.

success

Lyckad jul igår, hade superduper-trevligt hemma hos barndomsfamiljen. Det får faktiskt sammanfatta det hela, ska fira jul med mamma och få de sista julklapparna imorgon så kan ju kanske highlighta de bästa klapparna senare.

Nu ska jag jaga dammråttor och skrubba akvariet!


naturnjutarn

Jag tror inte att folk som inte läser naturvetenskapslinjen riktigt har förmågan (eller rätten för den delen) att verkligen njuta av jullovet. Trots att jag har tre inlämningar/prov som ska vara färdigpluggade den 10e januari när skolan börjar igen (som sagt, skolan lurar alltid runt hörnet, även under självaste julafton) så har jag verkligen,verkligen bara njutit av min första lovdag. sovit länge och gjort absolut ingenting, precis som det ska vara.

Nu ska jag faktiskt sova. om jag inte vaknar när tomten landar på mitt tak såklart.

söt

haha! bästa filmen som någonsin visats på youtube. ni som känner mig fattar varför.

bussbälte

Första gången någonsin jag använde säkerhetsbälte i bussen idag. Jag vet att man borde göra det varenda gång egentligen, men inte ens riskutbildningen jag gick via körskolan avskräckte mig från att inte använda det. vet inte varför faktiskt, det är ju väldigt dumt att inte göra det med tanke på riskerna, men är man cool så är man.

Men imorse körde faktiskt idioten till busschaufför helt galet och slirade runt som jag vet inte vad på vägarna, och jag kände inte riktigt för att dö just idag så jag switchade till geek-anna och knäppte snällt på mig säkerhetsbältet.

ville bara säga det.

pepparkaks-igloo

Middagen igår var superduper trevlig och likaså var utgången därefter. Mycket folk och mycket dansande. 

Idag har jag bytt ut mina trasiga skor mot ett par helt andra (inte lika fina..), sedan haft körlektion i snöstormen och till slut byggt pepparkakshus, detta år föreställande en igloo.

Nu ska jag slå in mina sista julklappar och lägga dom under granen. någon som längtar till fredag??
Elvira och jag i fredags, bild lånad av sötnosen Andrea <3

sup(hahah)er

asnajs kväll ut med elvira och andrea igår. dock haltade jag hem med trasiga skor, yeey.

Ikväll blir det favorit i repris. Middag på friday's och sen utgång med tjejorna och några grabbs, det kommer bli legendarissssskt!

note to self: skolan ser dig. det är ingen idé att försöka ha ett liv på helgerna, för hur du än gör lurar läxorna bakom hörnet.

varför har villor balkonger?

jag funderade på en sak idag under min bussfärd till skolan idag. satt och glodde på alla villor med balkonger. varför har dom det? De har ju lixom en gigantisk tomt att vistas på, varför skulle de då av någon anledning sätta sig på balkongen? jättekonstigt tycker jag.

En annan rolig sak som hände imorse; en av mina fiskar hoppade ut ur akvariet. vafan?! satt och försökte fånga den i x antal minuter för den jäkeln hoppade runt på golvet och in under sängen, asjobbig. Blev dock pigg efteråt och lika bra va väl det, för jag skulle upp och gå till skolan.

Ikväll får jag se vad som händer, antingen blir det utgång eller hemmafilmkväll. jing eller jang lixom. svåååårt val.

en liten fin dikt

did you ever see a llama
kiss a llama
on a llama
llama's llama
tastes of llama
llama llama
duck.

jag ville ha en kille

börjar äntligen kunna se könen på mina fiskyngel!! insåg nyss hur perverst det där lät, men ah. ni hajar väl läget. (haha, hajar..)

hur som helst. jag är iallafall sur på fisk-mamman. hon lyckdes först och främst endast pressa ur sig tre ynka yngel (de brukar få typ 30 stycken) och nu visar det sig att alla tre är tjejer. vafan?!
jag ville ha en kille.
men vill ni se bild på dom?? nej det vill ni säkert inte. men det får ni göra ändå :):):)

yaaaaaay, har en till prickig också, men den simmade iväg.. btw så är dom ca 1cm stora nu, var typ hälften när de föddes.. de växer fort !
känner hur denna blogg helt plötsligt förvandlades till någon slags efter-graviditeten-blogg..

långt åt tjotaheiti

Gårdagen var kaos. kaos helt enkelt. och kallt var det också.
Bara för att verkligen visa hur sjukt långt borta jag var så har jag valt att använda mig av en karta som illustrerar den ödemark jag befann mig på en kort stund igår innan vi var smarta nog att dra därifrån. Kanske inte syns så bra hur långt det faktiskt är för er som inte bor i nacka, men om jag säger såhär. Det tog lite mer än en timme från slussen med buss..
Resten av kvällen var dock lyckad vill jag tillägga!

Pirajan vill ha dig

jag är typ sjuuukt trött. men ändå ska jag strax ta mig till bussen och åka hela vägen till upplands väsby för att träffa mina kära vänner från klassen för att julbaka lite, lätt värt va?

Min vistelse där blir tyvärr inte långvarig, för sedan är det dags att åka hem så att jag hinner ta mig längst ut på värmdö för lite partyparty, wohooo!

Igår såg jag den nya "skräckfilmen" Piraja, ni vet den där som handlar om pirajor?? haha. Den var iallafall bara väldigt äcklig, inte läskig alls skulle jag vilja påstå. Fast lite läskigt var det nog ändå att sova brevid akvariet sen...

sparv

Hela idén med att blogga är väl kort och gott att man också ska blogga lite då och då, om inte oftare. Och det dumma är; när jag inte har en blogg, så kommer jag på typ tre miljoner intressanta saker att dela med mig av, men nu när jag väl har en, då är det totalt tomt i skallen på mig. Jag tror jag har kommit på iallafall en orsak till detta, det mesta i mitt liv händer på bussen till och från skolan (ja, jag bor så långt bort) och den här veckan har jag knappt varit i skolan, och därmed, inga sprudlande blogginlägg.

Men nästa vecka så, då är det minsann skola igen, då ska ni få se på grejor!

sick to the bone

Det är så typiskt att man blir sjuk när man har tre miljoner saker att göra, både i skolan och privat. och jag kan ju inte bara ignorera mitt liv så därför måste jag tvinga mig upp ur min trygghet under täcket och åka till skolan, gå på möten och förhoppningsvis klara av uppkörningen imorgon. Varför kan man inte bli sjuk under en sån där vecka där man verkligen bara går i skolan och sover?
nu ska jag trycka i mig några ipren till, gosa ner mig i soffan, somna och hoppas att jag vaknar och jag är frisk igen. om allt nu vore så enkelt..


"jag ville känna på din näsa bara"

krogen igår var grymt kul. och hur hade det inte kunnat bli det med coolaste vännerna, coola klubbar och coola danser?! Roliga pojkar var det där också, från finland och allt. Hur som helst, vaknade imorse med mysig huvudvärk och gick i princip ut till bilen direkt för att åka och julhandla. Kom hem med endast en ny tungpiercing, assöt är den. lite blingbling sådär.
Nu ska jag springa till bussen för att åka till tvillingarna och fira dem båda med en middag och fortsatt kvällsunderhållning!

omvänd situation

Lång dag idag. Höll på att somna i skolan minst 6 och en halv gång. Blev placerad i en projektarbetesgrupp där mina kollegor genast dök ner i sina datorer och fnissade åt deras interna fantasy skämt. I vanliga fall skulle jag vilja påstå att dessa individer är de som inte passar in, men nu var situationen den omvända kan jag lova.
Nu ska jag ta en powernap men innan dess, mata mina ynka 3 fiskyngel. ja gott folk, fiskarna lever fortfarande trots tidigare missöden..
kan ju avsluta med ett av internskämten som kollegorna mina drog idag:

"Det är aldrig okej att börja en mening med ordet Men, om det inte är menmenmenmenmenmen."

RSS 2.0