Ännu en årsresumé...

Eftersom jag inte är ett stort fan av sånt här och har dåligt minne får det bli väldigt korta månadsbeskrivningar!
Januari
Nyår firades med vännerna från klassen ute på Ekerö där jag hade en underbar kväll/natt. Under denna månad hade jag lite tvivel om mitt skolval och mina prestationer i skolan, som snabbt försvann efter att jag fick mina första betyg. Mamma fyllde år, heldagen i Romme var superkul och året hade fått sig en bra start.
Februari
Jag började söka deltidsjobb/sommarjobb och insåg i samband med det vad jag vill bli när jag blir "stor". Nämligen Arkitekt. Och det håller jag fortfarande fast vid ett år senare.
Mars
Kom hem från mini-semstern i Hovfjället där jag hade åkt lite skidor. Fick en ny data av pappa som blev min nya skoldator. Såg en död råtta på tunnelbanespåret som ligger kvar där än idag, haha. Usch.
Lillasyster och bästavän fyllde år.
April
Våren anlände och pappa bokade resa till Kroatien. Vi spenderade delar av påsklovet i Umeå och sedan lyckades jag få sommarjobb på Wayne's Coffee. Umgicks hela två gånger med Hampus som är grym.
Maj
Jag hittade mitt sigma-objektiv på nätet och började sukta efter det.. Kroatien-resan blev av och det var nog den bästa resan jag någonsin vart på, och jag har rest mycket. Superfin stad, bra hotell, bra väder och ah. Helt enkelt underbart bara. Friluftsdags i skolan och jag fick min första solbränna också.
Juni
Månaden inleddes med att jag "firade" ett år som singel, haha. Sedan firades Belindas och Rikards deras födelsedag, 4e juni. Storebror tog studenten och jag avslutade mitt första år i gymnasiet med bättre betyg än förväntat. Emelie hade sin födelsedagsfest som var superkul med tyvärr slutade med att polisen anlände. Jag började även jobba på Wayne's.
Juli
Jag köpte äntligen mitt sigma-objektiv och började fota mer vilket märktes i bloggen då jag i princip bara la ut bilder. Jag spenderade mycket tid ute på Herrön på barndomsfamiljens landställe och månaden avslutades med att jag, mamma, Åsa och Belinda åkte på bilsemester runt i Skåne.
Augusti
Skåne-resan tog slut och jag kom hem glad och nöjd efter en superkul mini-semester. Jag sålde även mitt 55-200mm objektiv vilket jag ångrar lite nu.. är ju alltid kul att ha många objektiv. Men jag tjänade lite pengar på det iallafall. Jag jobbade på för fullt och köpte ny stor säng. Vi firade Alexanders då han fyllde 18 med party och sedan började skolan igen och jag (och alla andra) blev beroende av Farmville, haha.
September
Mamma bokade resa till New York och jag var taggad till tusen. Jag blev brunett/rödhårig igen och även om det blev snyggt är det jobbigt som tusan att färga utväxten jämt kan jag lova... Datorn gick sönder och jag var allmänt sur, blev ännu värre när vi kastrerade min sötnos Bianca. Lillasyster gick med i någon utbytesstudentsak och därmed bodde det en tysk här i en vecka.

Oktober
Nästan ingenting speciellt hände denna månad. Jag fortsatte att kämpa i skolan och jobbade lite på helgerna. Dock så firades Natalies 17års-dag, en ljuspunkt i höstmörkret.
November
Min månad! Den 3e november blev jag 17 år. Resan till New York var helt sjukt bra. Även om själva staden inte är en av mina favoriter bjöd den ändå på mycket sevärdheter och mycket shopping minsann. Åker väldigt gärna tillbaka dit. Köpte en ipod, som jag alltid sagt att jag aldrig någonsin skulle äga. Men bra är den.

December
Avslutade höstterminen i skolan med betygsångest. Har massor med plugg över jullovet och jag måste bortprioritera något.. Mitt betygsgenomsnitt kommer verkligen sänkas ordentligt. Julen spenderades i Dalarna och idag väntar förhoppningsvis nyårsfirande med Emelie.

Efter att ha läst igenom hela arkivet i min blogg från förra året har jag märkt en genomgående faktor. Jag fortsätter lova mig själv att jag ska börja träna. Har jag gjort det? Nej. Jag har även, under detta år, lärt mig att sluta ha för höga förhoppningar på andra och minst sagt mig själv. Till nästa år måste jag också sluta tänka på vad andra tycker om mig och börja stå för mina åsikter. Att sluta älta saker måste jag också göra. De får nog bli mina nyårslöften.

Julen i bilder

Istället för att jag ska sitta och skriva ner allt vad jag gjort under den senaste veckan får det bli ett sammanfattat textstycke och sedan får ett par bilder säga resten.
Vi börjar med förra onsdagen. Då var det till att gå upp i ottan och ta tåget till Dalarna och till halva släkten. Där spenderades sedan de följande 3 dagarna med julfirande, julmat och paketöppning. Under första halvan av lördagen befann jag mig på tåget hem och under lördagkväll och hela söndagen tog jag det bara lugnt; antingen ensam eller med Agnes. Måndagen anlände och jag och Agnes tog tidig buss till Forum där jag bytte lite julklappar och även inhandlade hårfärg och ny kofta. Sedan åkte vi hem och färgade håret på mig innan vi började göra oss i ordning inför kvällen då det var dags för födelsedags fest som sagt.
Svårt att välja bilder var det minsann, men här har ni några få.
Tidig morgonbild från tåget..
En av alla lador på mormor och morfars gård
Julens bästa bild, haha.
Morfar
Tyvärr inte bara mina pengar..haha.

Tagga!

Nu har jag inte bloggat på typ en vecka, men har varit i dalarna och hälsat på släkt som sagt och sedan haft mycket att göra efter att jag kommit hem minsann. Skriver lite mer om min jul imorgon.. typ.

Är iallafall hos Ellen nu och göra mig i ordning mig med henne och Agnes inför kvällen. Nämligen dags för födelsedagsfest ute Nacka! Ska bli hur kul som helst och jag är riktigt taggad.

Imorgon blir det jobb hela dagen och sen hör ni väl av mig igen antar jag :D

PUSS

Är det jullov eller?

Jag vet. Borde uppdatera oftare. Men jag har varit busy faktiskt.
I fredags var det julavslutning i skolan som firades med middag på Ciao ciao vid Odenplan på kvällen med några tjejerna i klassen, mysfaktor på det!
Lördagen spenderades hemma under dagen innan jag, Emelie, Ellen och Agnes drog på party på Gärdet. Väl där hade jag hur kul som helst och x-antal timmar senare landade jag i sängen och hann sova i ca 3 timmar innan det var dags att åka till jobbet ! yaaay. Efter 6 timmars jobb utan varken rast eller mat åkte jag hem och somnade tidigt.
Måndag då. Lång sovmorgon, därefter lång fotorunda och sedan lång buss/tåg-resa till Belinda. Hemma hos henne bakade vi pepparkakor och roade oss innan vi bjöd med Agnes på bio i Kista. Och ja, kista är långt bort åt tjotaheiti, men det var fullbokat överallt. Inte så konstigt kanske med en så bra film som Avatar var. Det är seriöst min nya favoritfilm!
Och så till idag. Tisdag minsann. Spenderat i princip hela dagen hos Agnes och även hennes söta kusin-barn Björn. Gulleunge på honom, jag älskar bebisar.

Skärp dig

En liten söt tant påminde mig imorse vid busshållsplatsen om att mina skor är trasiga och att jag borde köpa nya. Som om jag inte visste det lixom.. Så jag tittade faktiskt efter skor idag efter skolan! Men tyvärr hittade jag bara ett par i turk-butiken nere i hötorgets tunnelbanestation, dock är jag ärligt talat tveksam till att handla där..

När jag väl kom hem mötte jag pappa vid parkeringen och så åkte vi och hämtade mitt id-kort! Helt otroligt att jag äntligen, vid 17 års ålder, har skaffat ett.

Tog och sedan hemåt och därefter har jag spenderat kvällen bakom kameran, vid photoshop och även tillverkat knäck och chokladkola.

Härmar både nevnarien och elvira nu, men det blir så himla tufft med oskärpa!


"Jesus finns i mitt hjärta, alltså är han en del av mig"

Dagen startade med ett tjockt lager av härlig snö och sedan en träff med en person från gamla tider. Sedan bestod skoldagen mest av slapp-lektioner och lekar, prat och mycket skratt. Älskar Eriks försök att få poäng i kategorin "Del av kroppen" på kemin. "Jesus finns ju i mitt hjärta eftersom jag är troende, alltså är han en del av min kropp". Haha, gott försök där.
Ikväll ska jag baka pepparkakor, knäck och förbereda pepparkakshuset (eller fyren som vi ska göra istället för ett hus) !

Min lilla bit av jättegranen

Kolla in min fina gran
Haha.. ni måste rösta på min gran !! Jag vill iallafall ha en liten chans att vinna :D

Black Coffee

Lagom onödig skoldag med matteprov halv 10 och sedan 3 ½ timmars håltimme innan skolans musikal satte igång. Men den var väl värd att vänta på antar jag, riktigt bra sångfåglar minsann! Det enda jag inte förstod vad musikalens namn, Black Coffee..
Ikväll blir det till att umgås med Agnes! Längesen hörrudu.

Higher

Fredag med julbak och idol hos Andrea i Upplands väsby. Lördag förmiddag i stan med Belinda där jag hittade massa julklappar till mig själv, haha. Sedan anlände Rikard då Belinda drog och vi åkte hem till mig för middag och bra lördagskväll.
Idag var det dags för jobb och oj vad jag älskar att jobba på söndagar. Lugnt och skönt och högre lön. Lucas och PH från klassen min hälsade på mig av en slump också, haha. Jösses vad de satt och pluggade matte länge, duktigt grabbar ! Och plugga matte var precis vad jag spenderat resten av min söndags kväll med, prov imorgon minsann.

The beginning

Hittade nyss den här bilden och det är verkligen min favoritbild av alla jag någonsin tagit. Den är inte jättefin eller otrolig på något sätt, men jag älskar den ändå. Kan ni gissa varför?

Jo. För det var i princip den bilden som gjorde mig intresserad av foto. Jag var ute och fotade lite med min mobilkamera och insåg då hur himla kul det var och att jag var lite duktig på det. Därefter köpte jag min första kamera. Detta var redan 2005. Och på den vägen är det!


Titta noga nu

Det här är antagligen en av de få gånger ni kommer få se mig i klänning och dessutom klackskor! Något jag väldigt sällan har på mig av någon anledning... Ser väl helt okej ut ändå? Förstår inte varför jag aldrig använder det.

Hur som helst. Detta ska jag då ha på mig imorgon kväll då skolan har "Nobelkväll" och klädkoden är kavaj. tycker nog att det här passar bra till den koden.

Ikväll blir det den sista dansträningen. Även om jag inte riktigt föll för det och är hyfsad lättad så är det samtidigt lite tråkigt. Juste! Det är min namnsdag idag också! Sådeså.





Bästa lördagskvällen på länge

Gårdagen var sjukt kul. Vaknade vid 10 av ett sms från chefen som vad mig komma in till jobbet så fort som möjligt istället för att börja vid 1. Anlände dit vid 12 och jobbade ihjäl mig i 6 timmar innan jag fick åka hem. Var helt slut, så somnade nästan på bussen, men lyckades ta mig hem.

På väg hem hörde emelie av sig och bjöd in mig på en kväll hos henne. Tackade självklart ja och det är jag riktigt glad för. Även om de söta grabbarna svek oss så hade jag superkul hela kvällen, måste verkligen göra om det!!

Idag är jag helt slut. 6 timmars jobb och helkväll på det, det tar på krafterna. Har till och med värsta träningsvärken efter allt bärande på jobbet.. inte okej.

Dags att göra sig i ordning för middagen nu!

Trött

Jag borde kanske blogga mer. Eller kanske inte. Jag vet inte.
Är iallafall supertrött idag, sitter just nu och tittar ut och funderar på hur sjukt fina bilder jag skulle kunna ta med frosten och solen bakom. Men jag är verkligen alldeles för trött  för det, håller nästan på att somna. Typiskt.

Juste. Köpte en söt klocka i New York också. Har inte hunnit använda den än dock eftersom den är hemma hos mammas polare så att han förkortar den åt mig fortfarande.

RSS 2.0