Nyårsafton

Sådärja. Nu är nästan allt klart. Jag har badat, duschat (ja både och), skrubbat, smörjt i mig, tagit på mig fina kläder, plattat håret, sminkat mig och nu äntligen, är jag snygg nog för kvällens aktiviteter. Allt som är kvar nu är packningen.. Vilket jag fixar snart, när jag orkar.


Kvällens kläder !



Dags att gå till bussen nu.
Kvällen, Natten och morgondagen spenderas på Ekerö med tjejerna. <3

Men ha ett riktigt gott nytt år!

R.I.P

Fick nyss veta att en av ledarna på fritidsgården där jag "hängde" mycket för ett år sen plöstligt har dött. Blir ledsen bara jag tänker på det. Otroligt att sånt går kan gå så fort, en dag lever man och en annan inte. Nej usch.

Ta vara på varandra
säger jag bara.


Första skridskoskären

Innan jag hann dra ut på en fotorunda frågade mamma om jag ville åka till Hellasgården och åka skridskor, och självklart sa jag ja. Det är ju hur kul som helst och längesen jag gjorde. Dock hade vi bara två par skridskor med alldeles för liten storlek så jag fick åka med isande smärta i båda fötterna. Ajajaj. Men oj vad det var värt det! Bilderna får berätta resten för nu måste jag fixa mig innan kusinen min och hans flickvän kommer hit på middag.


Söta mamma i sin fula mössa (hon sa det själv!)

Sötnosen själv va.

Bakom molnen skiner solen

Vaknade upp till solsken denna vackra morgon. Great. Dags för fotografering senare idag tror jag, längesen minsann.




Ny hårfärg på g

Igår hände det inte så mycket faktiskt. Var och handlade mat och sånt till nyår med mamma, även om jag inte ska vara hemma då. Sen blev det lite mer övningskörning, gick inte riktigt lika bra som dagen innan.. Menmen.
Eftersom alla vet att jag har rolig hårfärg och har velat färga om det ett tag nu, men bara inte kunnat välja färg bestämde jag mig för att ta tag i det. Det blev någon slags mörkblond färg.
Så smart som jag är, glömde jag att ta en "före-bild". Men ni har ju sett bilder förut och vackert var det ju inte precis..

Här är resultatet iallafall!

Venne om det ser exakt ut sådär, beror ju lite på ljuset.

Ja tack till Makro

Jag kanske är dålig på att visa det, men jag älskar att fota närbilder! De objektiv jag har till min D40 funkar väl helt okej, men det blir aldrig bra bilder. Kanske är det jag som är dålig på att fotografera eller så är det, (som jag tror, haha) så att närgränserna inte är så bra vid alla motiv.

Anyway. Så har jag då på senaste tiden velat ha ett bra Makro objektiv, vilket inte är så himla lätt att införskaffa. Varför inte? Jo, eftersom det jag ska ha kostar 8000 -.-
Dags att börja spara minsann.


Nikon 105mm f/2.8G AF-S VR

Övningskörningslektion nr 1

Kvällen igår var mys. Det blev film, snacks och labyrint-spel. Eftersom jag skulle upp tidigt idag var jag tvungen att pysa hemåt runt midnatt. Det tar ju faktiskt en timme hem. Jag frös nästan ihjäl ute i min tunna sommarjacka men överlevde hemresan (som tur var, haha).

Dags för shoppning idag igen. Jag och Agnes drog alldeles för tidigt till stan och upptäckte (som förväntat) att i princip alla butiker öppnade 12.00. Kuuul. Vi åt lunch på donken medans vi väntade. Sedan köpte jag kjolen jag velat ha ett tag och en söt rosa bolero till. Rea in my heart va. Somnade nästan på bussen hem och så fort jag kom hem var det dags att dra ut igen. Gissa varför?

JO. Jag skulle nämligen övningsköra för första gången i mitt liv. Spännande,spännande. Det gick förvånansvärt bra och det var förvånansvärt komplicerat. Starta bilen, dra ur handbromsen, koppla, växla, koppla ur och gasa samtidigt, bromsa, koppla, bromsa för att stanna, koppla, växla ur och stäng av bilen. Herregud, hjälp mig.


Natalie och Elvira i den kalla natten..

Ett stycke mörk götgatan


Mellandagsrea

Missade att blogga igår, men ah. Jag var trött. På förmiddagen var jag i forum med Malin och tittade på lite kläder. Hittade grymt söt kofta som jag ska köpa så fort jag känner att jag vill spendera pengar. Inhandlade även de snygga jeansen jag nämnde häromdan, det är ju trots allt mellandagsrea nu.
Senare på kvällen var det julafton igen då mamma kom hem från släkten med hennes och deras julklappar. Lite nya ansiktskrämer, örhängen och mer pengar blev det. Pengar är faktiskt mer uppskattat än vad många föräldrar tror.

Anyway. Eftersom jag slutade vara fattig igår drog jag in till stan med Rikard idag. Pga av beslutsångest kunde han inte köpa nåt men jag däremot köpte nya goggles, underkläder och linnen. Den höga kjol jag planerat att ha på nyår verkar inte vilja bli köpt med tanke på att jag inte kan hitta den någonstans längre -.- suck på den. Sedan drog vi vidare till forum (där jag verkar vara jämt numera) och fikade. Myspys.

Nu sitter jag iallafall här på golvet i mitt rum och väntar på att klockan ska bli 5 så att jag ska ta bussen/pendeltåget med Natalie till Elvira. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det blir alltid bra med er.

Nya brillorna, snart gäller det Elvira!


Koftan jag hittade igår.
 

We like Wii

Kort morgon idag. Hann vara vaken i ca 30 minuter innan en av kusinerna kom hit med sambon sin för jul-lunch. Trevligt värre. Blev en hel del mys med katterna också. Alla tycks gilla dom så mkt, konstigt va..?
Sedan blev det typ 2 filmer på rad eftersom jag inte hade orken till något annat.

Kvällen spenderades med Angelina och Camilla, det var skoj det ! Film, chips, läsk och Wii. Kan inte bli annat än skoj. Kan knappt vänta tills Guitar Hero:t kommer, då jäklar ska det spelas minsann.

Årets julklapp?

Julafton?

Och dagen lider mot sitt slut.. Kom hem från Essingen för ett tag sen, där var det trevligt. Emma och pappa drog nyss iväg till diverse ställen och lämnade mig här hemma. Ensam. Snacka om deppig jul? Och ingen är ledig nog för att komma hit. Tyck synd om mig va?

Därför roar jag mig med att fota. Skojskoj. Måste bli bättre på att använda kamerorna mina.





Jul utan snö

Godmorgon världen! Vet ni vad? Idag är det Julafton. Jo faktiskt, en jul utan snö.

Hos oss har det redan öppnats julklappar eftersom vi senare idag ska pysa till kusinerna på Essingen och inte orkar bära med oss allt. Jag fick iallafall min efterlängtade digitalkamera, ett presentkort på SF Bio, Flyga Drake-DVDn och någon slags pulsmätare (bra nu när jag försöker komma igång med löpningen min). Nu väntar bara alla julklappar från mamma och pengarna från släktingar, sen ska det ut och shoppas! Emma fick ett Wii med tillhörande Wii Sports och Guitar Hero.
Så nu ska det spelas!


Make A Wish!

It's christmas I guess

Nu när klockan slagit tolv, för sisådär 28 minuter sen, är det väl dags att säga:


Dags för mig att sova nu så att den "riktiga" julafton anländer snabbare. För i mina ögon är det inte julafton förrän klockan blir 3 och alla samlas framför Kalle Anka..

Dagen före julafton..

Min dag har spenderats med Rikard. Det blev mestadels filmtittande, ovanligtovanligt. Skoj var det iallafall, dig har man saknat va.
     Ikväll ska jag nog bara sitta framför tvn och ta det lugnt med pappa och kissemissarna. Kan behövas innan de närmsta dagarna. Ska jag vara ärlig så är jag nog lite spänd inför imorgon. Det är ju trots allt julafton då. Dock utan snö, lite tråkigt.
Nu ska jag hem till mamma och slå in julklapparna ! PUSS


Snyggingen Ellen från gårdagens kväll !


Är Bianca inte lite söt? haha.

Nacka forum, Forum nacka

Eftersom jag inte hade några pengar med mig till julshoppingen igår blev det ytterligare en tripp till Nacka Forum idag. Eller Forum Nacka kanske det heter? Har aldrig riktigt förstått det där.
Anyway. Köpte iallafall mammas julklapp, så nu har jag köpt alla mina julklappar. Dvs 2 st, till mamma och till pappa. Jag vet, det låter lite som tusan. Men jag och syster byter ändå bara pengar med varandra så vi hoppade julklappar i år. Sen har jag och polarna bestämt att vi upplever något tillsammans istället för att ge impulsjulklappar till varandra. Skönt. Men ändå, på något himlans sätt, har jag grymt lite pengar nu. Dags att skaffa jobb? Jaaa-a.

Ikväll blir det hemmamys med Agnes och antagligen Ellen också. Längesen tjejer!

Så fort jag får kameran gott folk, då ska jag bli bättre på att uppdatera med bilder. Jag lovar.

Suktande Julklapp

Gissa vad? jag som aldrig blir sjuk, har självklart gått och blivit förkyld. Hampus förtjänst som hostade på mig igår.

Juste! Fick reda på att jag ska få en digitalkamera i julklapp, precis som jag önskat mig. Det jobbiga är bara att den redan ligger under våran söta plastgran, och jag får egentligen öppna paktet när jag vill. Vilket är väldigt suktande! Men samtidigt vill man ju inte förstöra jultraditionen att öpnna alla julklappar på julafton. KnepigtKnepigt.


Här är kameran! Udda märke men vadfan, vad spelar märket för roll om kameran är bra?

Summering av helgen

Fredagskvällen var den bästa på längelänge. Ont i halsen fick jag också efter allt skratt. Er får man minsann inte nog av!
Fredagsnatten var inte lika rolig, men det var alldeles för privat för bloggen. Hah!

Lördagen spenderades med old-good-times-folk. Alla möjliga känslor samlade där.

Anyway. Idag var det tidig morgon som gällde. Som alltid med Mårdbrant'sen. Dags för julshopping med dom, dvs agnes och hennes family. Mys på det, hittade mest saker till mig själv dock. När vi väl kom hem blev vi soffpotatisar och  det spelades guitar hero för min del. Middag hos grannarna, unusual va? Nu är det film på 4an som gäller, Heartbreak hotel tror jag.

Namnet på den snygga servitören vi hade i fredags ! haha

Att jag aldrig kan låta bli..

Julavslutning idag. Allsång och allt. Sen blev det lite julshopping med Agnes. Köpte julklapp till pappa och ett par skor till mig. Att jag aldrig kan låta bli.

Nu har jag precis fixat klart mig och ska snart pysa till bussen. Är ju julklappsmiddags-dags ikväll. Hard rock café blir det.
Kände för att posa lite också, haha. Det resulterade i väldigt oseriösa bilder. Att jag aldrig kan låta bli.




Självklart kan katterna inte låta mig ta en enda bild.
Mot bussen nu!

Lycka

Imorse missade jag bussen. Ovanligt va. Eller ah. Att försova sig är snarare min grej, och imorse ville busskortet leka kurragömma -.- Anyway, hann precis i tid till min engelska redovisning om Nelson Mandela - A person I admire. Fråga mig inte varför jag valde honom, hade idébrist helt enkelt. Redovisningen gick sådär, men det resulterade ändå i bra betyg, otroligt nog. Riktigt nöjd blev jag efter det.
Efter det drog jag hem (hade bara den lektionen) och kom alltså hem tidigt. Landade i soffan med kissemissarna. Myspys på det.
     Igår ritade vi kanji på japanskan, jag gjorde tecknet för lycka och jag blev faktiskt väldit nöjd med det också, haha. Bra sista dagar i skolan.

Imorgon är det julavslutning i skolan. Efter det blir det lite julshopping med Agnes och senare på kvällen middag med favorittjejerna. Och som så många andra av er redan sagt, men eftersom det stämmer; ni förgyller min dag med <3

Kattallergi..?

Imorse flög jag upp ur sängen 07.26. Bussen skulle gå 33. Hur lyckad är jag inte? Till min fasa märkte jag även att mitt öga var svullet igen, och denna gång även grymt rött. Kul att jag skulle redovisa en timme senare. Jag börjar misstänka att jag har blivit allergisk mot kissemissarna.. :/ Får vänta ett tag till och se.
Anyway, Hann med 43 bussen iaf, hur det nu gick till.
    Redovisning om hur man gör katter självlysande som sagt. Gick helt okej, mina paintskills rocks.

Kvällen kommer bestå av plugg. Idrott och Matematik. Så ha en bra kväll alla icke NVare!

PanikPanikPanikPANIK

Usch fy blä. Jag har hur mycket skolarbete som helst och egetligen har jag inte tid att blogga. Men en kort sammanfattning av dagen är väl kaosig mentorstid, prima terminsbetyg i japanskan och skidbuss hem. Resten av dagen har bestått av Panik. Ren panik. Kul att jag ska redovisa i genteknik imorgon. Jättekul

Nej usch fy blä. Måste plugga vidare. Ska hinna sova också på något sätt.

Fredagen med stort F

Juste! Jag glömde ju. Fredagskvällen var hur skoj som helst. Jag har nog aldrig skrattat så mycket under en kväll.
Allt som allt blev det middag, Idoltittande, massa snacksätande, singstar-sjungade och ligga-uppe-sent-och-prata.




Kärlek till tjejorna! <3

Duktig flicka

Imorse gick jag upp tidigt. Det var dags för julshopping och gymträning med Vivvi. Vi sprang runt på stan i någon timme, hittade iallafall några julklappar och sen tog jag en glass på donken innan vi åkte vidare till gymmet. Träningen gick som vanligt. Gud vad jag längtar tills min rygg slutar göra ont! Just nu kan jag alltså inte träna ryggen alls utan att behöva krypa ut från gymmet sen. Uschusch.
     På vägen hem såg jag sötaste paret ever på tunnelbanan. Snacka om att man saknar det. Sen upptäckte jag, när dom gick av, att jag kände dom, haha. Det kändes lite udda. Menmen, dom kände ändå inte igen mig. Thank god.
När jag väl kom hem möttes jag av överkeliga katter och massa julgodis. Mysigt!

Men med tanke på att jag har två redovisningar, en inlämmning och två prov i veckan borde jag verkligen sätta igång med pluggandet nu. Jag är duktig flicka.

Tvillingmiddag

Inställda bussar. Lång skoldag. Jobbiga prov. Första IG:t någonsin. Summering av dagen.

Dags för smink och klädbyte. Sedan tar jag bussen till stan och vidare mot Ekerö och tvillingarna. Där blir det middag och sleepover. Mysfaktorn: hög.

Måste stressa vidare nu!

Tidig lucia och hundpojkar(?)

Godeftermiddag! Äntligen hemma från skolan. Lång dag med luciafirande, utklädda elever och japanska prov.
Lucia firades tidigt i skolan och dagens grej var att alla skulle komma utklädda, vilket resulterade i att folk kom med allt från välplanerade utklädnader till endast tomteluva. Jag var en av dom med luva.
Sen var det dags för luciatåg, hur fint som helst och solot av snubben i 2an var grymt, inget man förväntade sig av honom.
Dagen fortsatte såklart och jag tog mig även igenom ett japanskaprov.
     However. Idag påväg hem hände en sjukt skum sak. Jag var påväg från skolan mot tunnelbanan och ner till spärrarna.
Medans jag leter efter busskortet ser jag tre killar, typ 15-16år, gå emot mig. Dom tittade konstigt på mig och flinade så jag ökade takten och riktade siktet mot spärrarna. Då, när den första killen i gänget går förbi mig, böjer han sig framåt och mot mig samtiigt som han fortsätter gå och skäller åt mig. Alltså, skälla som i vov-vov-vov. Som hundar gör dvs. Antagligen så jag väldigt fundersam ut för dom kommenterade min blick med "höhö, såg ni blicken?". Skitkul måste jag säga.

Jag påmindes även ännu en gång om den ambitiösa skola jag går i idag när jag insåg hur grymt mycket plugg jag måste göra innan jullovet. Skooj

Nej nu har jag skrivit sådär mycket jag lovade mig själv att inte göra. Så åter till pluggandet!

Namnsdag

Min namnsdag idag (säg grattis?! haha) Just därför tog jag en sovmorgon. Omedveten det vill säga. 07.33 gick bussen och gissa när jag vaknade? Jo, 07.20 minsann. Hade det inte varit för Veronicas sms hade jag väl fortfarande sovit. Jag har nog aldrig gjort i ordning mig så fort som imorse, för jag hann faktiskt med 43 bussen. Alltså 20 minuter. Hur fan gick det till?

Efter skolan blev det lite stadsvandring med Agnes och jag köpte min väska. Upptäckte att den i princip är en mini-variant av den jag redan har, menmen. Den var billig och söt så why not. Ska ändå köpa en till väska sen i vår, haha.
Vi hann med en donut också! Riktigt gott.

Japanska prov imorgon. Vilket betyder plugg ikväll. Ska nog få lite tid till en lussebulle också, det är trots allt min namnsdag.

Lemmus Lemmus

Skola idag. No shit. Lunchen var den roligaste någonsin, bara att börja vänja sig med mina misstolkningar Vivvi och Agnes!
På svenskan har vi börjat med retorik, alltså läran om tal typ. Alltså ska vi redovisa om frivilligt informativt ämne inför klassen. Jag är bara exalterad inför det...! Lemmus Lemmus (ja, det ska stå två gånger) blir det för min del. För er som inte kan latin så är det fjällämmel. Vilket i princip är en hamster som lever i fjällen.
 
Imorgon ska jag in till stan, eller snarare stanna i stan med tanke på att jag är i stan största delen av min vardag. Där ska jag möta upp Agnes (den gamla då, haha) och vi ska köpa min efterlängtade väska! Som jag tydligen inte nämnt här alls, fy skäms på mig.

Men nu blir det nybakade lussebullar för min del!

 
Fjällämmel och min väska! Inte hundra på om jag ska ha brun eller svart..

Segodag

Idag har jag suttit hemma. Alldeles ensam. I princip hela dagen. Tråkfaktor på det.
Tog mig iallafall en liten promenad och köpte knäckebröd, så duktig är jag. Kvällen avslutades iofs med ytterligare en promenad och ett besök hos malin, det var skoj. du och jag hjärta Kill-snack föralltid va? Haha.
     Jag fick min efterlängtade sladd till mp3n idag också! Thank god. Så imorgon blir det till att vänja sig med touch igen.

Jag måste bli bättre på att lägga upp lite bilder här också har jag fått höra. Det kommer väl såsmåningom..men inte nu. Nu ska jag sova. Godnatt.

Tidig kväll, tidig morgon

Gårdagens kväll slutade tidigt för min del. Även om det var väldigt trevligt var jag trött och proppmätt efter alla go'saker.
Blev busringd också, Chrulle hade tydligen "rökt för mkt hasch". Sötungen va. Det var dig jag ville prata med, inte dina polare, haha.

Hur som helst. Idag blir det en kortis på stan med Elvira och Natalie innan vi pyser hem till mig. Blir väl till att hyra film och baka något gott.

Nu måste jag sminka mig!

Kladdkakan

Hårdträning idag, hela 6 styrkemaskiner! Det låter rätt lite, men jag var helt slut.
Efter det blev det café Kladdkakan i Gamla Stan. Där köpte alla lite gottigott och plockade fram datorerna. Plugg på på hög nivå.
Sedan tog jag gamla goda 401an hem och nu ska jag börja göra mig iordning för att vandra till Hanna. Bilder kommer väl imorgon när jag rånat någons kamera eftersom jag inte orkar bära med mig min tegelsten. Digitalkamera i julklapp? Jaa-a.
Peace out.



Julbak

Studiedag idag. Hur skönt som helst. Sooovmorgon <3 Fast jag och tjejorna ska vara duktiga idag, vi ska faktiskt åka in och träna om en timme och sedan ägna denna dag åt vad den är till för, nämligen att studera. Blir väl något mysigt café så kan vi nörda oss med våra datorer och fika! Perfekt.
     Ikväll blir det julbak hos Hanna. Längtar redan, massa mys på det.

Innan jag drar mig mot bussen måste jag ju välkomna Vivvi in i den fantastiska bloggvärlden! Och jag lovar, ska hjälpa dig med designen så fort vi får tid. <3

Nu väntar en timmes buss-/tunnelbaneresa.

Lill-fredag

Torsdag idag. Lugn skoldag med endast två lektioner och sedan självklart de traditionella pannkakorna till lunch. Stannade kvar ett tag efter skolan och pluggade lite kemi - lite kul är det att när man slutar 12 så stannar halva klassen för att plugga. Nv-elever alltså.

Imorse vaknade jag med hemsk smärta över hela högra ögat (från mitt håll), var helt svullen, såg ut som att jag blivit misshandlat, helt ärligt. Övervägde att åka till skolan. Tillslut valde jag att ha emolugg och ta mig igenom skoldagen.
Men nu är jag äntligen hemma i den s.k. porrsoffan och med två kattungar springandes runt runt runt. Ikväll kommer agnes hit, vilket var ett tag sen.

Tv och plugg nu!

Kakbak

Grattis till Malin och William som firar sin 2års dag idag. Hur gulligt som helst.
Tänk om man hade någon som älskade en så mycket.
     Anyway. Nu sitter jag på engelska lektion och skriver på mitt föredrag om Nelson Mandela - A person I admire. Jätteskoj!
Fick nyss ett mejl från Yoko Ino, min japanska lärare som skrev att det inte är någon japanska idag. Istället får vi en diagnos vi kan träna på, asbra.

Efter skolan ska jag hem och baka kakor med Hanna som fyller 15 idag. Mysfaktorn: hög. Sen blir det ju självklart fika och presentöppning senare på kvällen.

Men tillbaka till Nelson nu.

Ett bad och en lussebulle senare...

Usch vad jag är trött. De söta kattungarna är inte lika söta när de ska ligga tätt-tätt intill en, och defenetivt täcket. Gick upp minst 5 gånger för att flytta på dom, klappa tills de iaf blundade och sedan bädda ner mig själv igen. 2 sekunder senare har jag två stycken spinnande små pälsbollar brevid mig igen. Suck. Det är inte så mysigt som jag trodde.

Idag gick jag på min första stödundervisning någonsin, det kändes i hjärtat ärligt talat. Sen när har jag börjat behöva sånt? Efter 2 extra timmar i skolan måste det bannemig gå bra på Stökiometri-provet.

Nu sitter jag i soffan med min mysiga morgonrock och familjen + grannfamiljen + katterna och tittar på kanal 5. Bästa kanalen någonsin. Men nu ska jag krypa ner i sängen och stänga dörren om mig
Godnatt

Bianca och Bernie

Igår överraskade mamma mig och Emma med att avslöja att vi skulle hämta kattungarna redan igårkväll. Jag blev hur glad som helst och kunde knappt vänta de 3 timmar innan vi skulle åka dit. Till slut blev klockan 9 och vi åkte de alldeles för långa 10 minuterna hem till kattuppfödaren. Väl där hämtade vi upp Emmas orange lilla Bernie och min grå ulltuss Bianca. Så nu är jag en stolt kattägare, haha.
Frågan om de skulle få sova i våra sängar sa jag självklart ja till, vilket jag ångrar. Fick ca 3 timmar sömn inatt då jag var skräckslagen för att krossa de små liven. Men jag tog mig igenom natten.

Anyway. Här har ni en bild på dom. Och nej, de är inte så stora som de ser ut.

RSS 2.0