Tallin

Idag beger jag mig till Tallin för er som inte redan vet. Det blir la spa för hela slanten, och därför hinner jag icke springa runt på stan och shoppa loss. Menmen, en ansiktsbehandling och lavastens-massage sitter ju aldrig fel. Dessutom ska det nog bli skönt att få komma bort ett tag, det kan jag behöva, även om jag lider av svår hemlängtan.

Igår blev det en tripp på stan med agnes för att leta klänning till mig inför lördag. Hittade dock inga snygga till ett bra pris så jag får rota lite i garderoben här hemma istället. Blir nog bra förhoppningsvis. Senare på kvällen tittade rikard in här, alltid lika trevligt.

Jag ankommer åter till Sverigeland på lördag morgon men då blire storhandling till kvällen så jag får se när jag hinner kika in här, men jag ska göra mitt bästa!
Ha det bäst.

Gamla goda niondeklassare

Jahajaha. Mobilen jag såg fram emot att beställa idag (som jag nog dock inte nämnt) var tyvärr slut imorse, då man kunde beställa den för halva priset 8.00 :/ Menmen, inte deppa över det!  Det Kommer nya erbjudanden varenda dag typ, och eftersom pappa har koll på alla dom bör jag inte oroa mig, haha.

Idag ska jag leka mig själv i 9an (som iofs inte var för såå jättelängensen) och antagligen hänga på gården, jihoo. Få träffa allt gammalt roligt gården-folk :)
Nu ringer agnes så jag mååååste svara!

7 stegs metoden

Igår fick jag boken 7 stegs metoden av pappa i tidig födelsedagspresent. Tack så mycket Pappa!
Det är en bok om hur man på 7 enkla steg redigerar foton i photoshop. yay, Precis vad jag behövde, inte ironiskt menat.
Nu har jag iallafall testat första exemplet och här är reslutatet;

Lite coolt iallafall?

Höstpromenad

Här är lite bilder från dagens fotografering:


Mormors köttbullar

Idag fyller Hampus år! Grattis på den pojken. Dags att hitta på nåt snart va, var alldeles för längesen!

Denna morgon var det fint väder så jag och kusin Sara tog bussen till Hellasgården och fotade lite, riktigt skönt att få komma ut på en långpromenad. Efter det var det dags för mormors köttbullar, oj så efterlängtat. Finns ingenting bättre.
   Om någon timme ska jag åka och lämna kusinen och mormor på centralen, sen är jag fri! Haha. Nejmen det har varit skoj att ha dom här över helgen.

Underhåll mig ikväll någon?


Designskills

Nu har jag designat klart Emelies blogg. Jag Saknar dig btw!
Dock har hon lösenord men här får ni iallafall se mina photoshop skills;

Överröstad Wall-E

Dagen började med sovmorgon och sedan lite tv-tittande med kusinen Sara som bor här över helgen. mysmys.
Sedan föreslog mamma att jag, syster och Sara skulle hitta på något istället för att nörda oss framför datorn/tvn, bowling eller bio var alternativen. Vilket resulterade i tajfs som vanligt men efter lite dividerande blev det bestämt att vi skulle se Wall-E på Rigoletto.
Mamma skjutsade in oss till stan och vi begav oss till biografen. Där var salongen fullproppad med 2-6åringar -.- yaay. Filmen var alltså inte bara med svenskt tal utan också halvt överröstad med "maaammma! jag måste på toaaaa!", "varför sa han så?varför mamma?", "är det slut nu?", "jag vill ha godis mamma!". suck på det lixom.
Menmen. Filmen var ändå helt okej och det fanns faktiskt ögonblick då jag fick hålla mig för gråt.

Nu sitter jag och experimenterar lite med en design till min vän Emelies blogg, bäst för er att ni checkar in henne sen! Lägger till länk senare.

Och nu äre kladdkake-tajm. Ha det bäst

Datanörd nr1

Jag är bara såå duktigt. Jag har lyckats ändra massa skit på min data och den vägrar gå tillbaka till en återställningspunkt -.- GRYMT irriterande. och om rikard läser detta så ja, jag får skylla mig själv.Du kommer ändå garva ihjäl dig när jag ber om hjälp ><

Hur som helst. Imorse kom min mormor och kusin Sara hit från Dalarna och dagen har spenderats i stan med lite shoppande och fikande. Myspys.

Nu ska jag äta!

Höstlovet inleds med myskväll

Då var det höstlov ja. Efterlängtat. Härligt.
Skoldagen var kort med sovmorgon och två lektioner, inledde det nya arbetet "Sagor och myter" på svenskan, verkar rätt skoj!

Idag fyllde Hanna år också, grattis på dig ! <3

Kvällens planer stod länge tomma men sen fick jag sms av Ellen som bjöd in mig på myskväll med henne och Agnes, vilket passade perfekt! Vad skulle jag ta mig till utan er?! Haha.

Ensam hemma

Det är faktiskt lite gulligt att även om jag inte bloggar under några dagar kikar ändå folket in här på min blogg. Ni förtjänar en varsin hattifnatt! (vilket är en bra sak att få).

Hur som helst. idag har jag äntligen blivit klar med min labbrapport. Den landade på 10 sidor; höjt självförtroende till mig, dock sänkt igen då i princip halva klassen skrivit runt 15 -.- Menmen, ibland är kort och koncist bättre. Vi får la se hure blir.
     Idag fick vi se film på engelskan - The full monty som handlar om ett par 40+ killar som ska börja strippa för att tjäna pengar typ. Jaa.. ni kan ju gissa hur bra den är, haha. Väldigt skoj faktiskt, fast samtidigt väldigt udda.

Sovmorgon imorron! Guuud så skönt. Välbehövt också.
Nu sitter jag ensam hemma och har tråk.
Rädda mig någon?


Genetik och planering

Pluggpluggplugg. Hur orkar jag? Just nu äre genetik som gäller, stort prov imorgon. Men det ska nog gå bra, jag har iallafall hoppet och tron på min sida.

Planeringen inför tjejmiddagen är i full gång också. Dock kanske inte så mycket att planera, men en lång inköpslista blir det allt. Jag är riktigt taggad nu, det här ska bli superduper! :) Kom gärna med förslag på vad vi skulle kunna göra efter maten!

Nu ska jag sova. Godnatt bloggen. Godnatt pluggandet. Godnatt alla.

Yoga

Såå mycket värre än vad jag kommer ihåg. Det var trots allt minst nåt år sen jag gjorde det sist. Min rygg är helt paj nu, bra jobbat Anna. Nej usch, jag måste trappa upp min träning om jag ska kunna stajla lite bland alla 35+ tjejor på yoga-klassen.

Nu är det iallafall bestämt att jag ska ha någon slags tjejmiddag (inkl. några killar) någon gång under höstlovet, troligtvis lördagen den 1a novemer! Så planera ingenting då! Nu ska jag bara planera det sista och bjuda in folk så gäller det.

En lag är en lag

Vad ska man skirva i sitt CV egentligen? Vem vill anställa mig lixom, oerfaren och nybliven 16åring. För 16 är just det man måste vara för att få nåt hyfsat jobb. Gud vad jag har längtat, hittills har alla nekat mig pga av min ålder. Varför skulle jag vara mindre "mogen" och ansvarsfull bara för att jag född några månader senare än andra 92or? Menmen. Ska väl inte klaga, en lag är en lag.
Bara två veckor kvar nu innan jag kan ta mig an jobb-sökandet. Allt jag kan stoltsera med är väl mina lovord från praotiden på 7-eleven, och möjligtvis några arbetstimmar på mammas jobb. Men hur som helst, jag får helt enkelt dela ut lite CV:n och hoppas på det bästa.

Det vankas födelsedag

Tjejmiddag, myskväll, familjeumgänge, resa bort eller langa stor fest? Vad gör man egentligen på sin 16-års dag?! Jag fyller ju år om 2 veckor och en dag och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. För första gången någonsin fyller jag år på en skoldag (alltid varit på höstlovet annars) så det blir nog inget mer än att umgås med familjen på själva födelsedagen. Men under höstlovet ska jag firas fan! Några förslag på vad jag kan dra till med? ;o
Just nu är tjejmiddag med de närmaste högst upp på listan, men jag får se. Vilka vill komma i sånna fall, haha?

Denna söndags morgon har jag varit duktig och installerat mammas nya dator och efter att jag gjort lite pannkakisar till mig själv ska jag rensa garderoben. Jag behöver verkligen nya kläder så varför ska allting kosta så jäkla mycket?! ><
Nästa utmaning; Jobba häcken av mig för att tjäna pengar.

Ikväll ska jag gå på yoga! Det var längesen det. Kostar mig 100 kr men vafan, det är nog värt det.

"Men katten hittar hem"

Gårdagens tidiga kväll innehöll film tittande och sovande för min del. Inte utan min dotter var filmen och den var riktigt bra faktiskt, dock väldigt partisk.Men jag har boken kvar att läsa så får väl se om den är lika bra.

Tidig morgon idag, stan med Agnes som gällde. Där spenderade vi ca 4 timmar med fikande och kläd-provande. Skojskoj. Hittade en hel del saker vilket passar bra eftersom jag fyller år om 2 veckor och inte har någonting på min önskelista än så länge. Roligaste idag var ändå agnes felsägande på bussen hem; "men katten hittar hem". Otroligt roligt och synd för folket att jag inte orkar försöka förklara vart det kom ifrån, hah!

Kvällen ska nog spenderas hos rikard och det blir väl filmtittande antar jag.
Ska nog sova tidigt idag med, alltid skönt.

På en annan nivå

Som förväntat gick matteprovet åt h-lvete idag. jihoo. Good luck att klara Men med tanke på att i princip alla som gjort provet fått IG så ska jag väl inte oroa mig allt för mycket. Men oj oj vad irriterande sånt här kan vara, veckans samtalsämne jaa-a!
Anyway, nu sitter jag här och knaprar på en morots-klyfta(?) och klurar lite på labbrapporten. Ytterligare ett av veckans ständiga samtalsämne. Men jag måste medge att det är skoj med en klass som man verkligen kan diskutera saker med, där alla har sin egna åsikt lixom. (menar inte att dom i min förra klass inte hade det, men ah. Det ligger på en annan nivå nu).

Kvällens planer är fortfarande ej bestämda. Vi får se, vi får se.
Mat nu.

(Inte) Hockey på Hovet!

Anledningen till rubriken är denna: Jag, Malin och Linn skulle idag mötas vid Hovet för att titta på Alexanders hockey match mot djurgården. Men så blev det icke! Och vet ni varför? Jo, för att vi inte kunde hitta den jäkla ingången -.- Haha. mobbat värre jag vet, men varenda liten dörr var låst! Så efter 5 varv runt hovet gav vi upp och åkte hem.
     Efter det tänkte vi ta ut malins hund Gizmo och min grannes hund Rambo.. vilket inte heller genomfördes, eftersom dom små valparna inte vill hålla sams. Så jag tog en egen liten promenad med honom, försökte som vanligt få honom att sluta dra.. men det lär han sig väl med tiden hoppas jag, som hans husse säger.

Hur som helst. Nu har jag precis ätit upp min andra hamburgare för dagen - inte ofta man äter det inte.
Dags för mig att återgå till mitt studerande som jag ännu inte är klar med, även fast jag spenderat i princip hela dagen åt mitt det. Återigen. Wish me luck

Always a day too late

Jahapp, så har man studiedag. Vilket i mina ögon (och i min trötta, träningsvärks plågade kropp) är grymt skönt. Perfekt också nu när vi har så jäkla mycket plugg. Så jag ska faktiskt vara tråkig och använda den här dagen till vad den egentligen är till för - nämligen att studera. Det blir en hel del engelskabok läsande, citatskrivande, labbrapportskrivande, Matematikräknande, Genetikläsande och så självklart fotande. I alla fall en inbjudande läxa.

Btw måste ni höra min nya favoritlåt!
Claude Kelly - Always a day too late

(som veeerkligen inte snodd av systeryster, haha)

men nu måste jag laga mat.!

Saknad

Har inget mer att säga än att Jag Saknar Dig

Pluggish

Imorse hade jag sovmorgon till 12 (vilket betyder att jag måste upp halv 10 iofs, menmen). Kärlek till sovmorgonar ändå!
Tog mig direkt till Universitetet och Frescatihallen där jag och klassen skulle spela badminton - en sport jag faktiskt tycker är riktigt skoj, och om jag ska skryta lite, är rätt bra på, haha.
     Efter skolan stressade jag till URs inspelningsstudio för att vara med på inspelningen av Snacka om nyheter vilket är ett av alla dessa humorprogram, nästan identiskt med ExtraExtra som var på för några veckor sen. Dock underhölls jag och  skrattade mig igenom den väldigt korta timmes-långa inspelningen.

Hursomhelst. Nu måste jag verkligen studera lite Biologi, diagnos imorgon! ><
För er som ej vet så har min skola den faktiskt väldigt bra proceduren att först ha diagnos inom ämnet som sedan kompisrättas och några dagar senare kommer provet på samma sak. Riktigt bra för att lära sig vad man behöver plugga lite extra på!
Dessutom älskar jag NO-ämnena och har ju valt NV så ska icke klaga på att det är mycket plugg, vilket jag gör ändå...
    Och usch fy, nu har jag hamnat i den vanliga blogg-fällan. Nämligen att börja blogga om vad jag gjort under dagen. Ska försöka skärpa mig och skriva om lite mer intressanta saker !

Wish me luck

Inspark

Insparken ja. Jag och Agnes anlände runt 8 och då var det proppat med folk, säkert 200 pers. Kvällen var enligt mig riktigt rolig och jag träffade några nya skojiga personer. Som vanligt blev jag och agnes utfrågade. "är ni tvillingar? Syskon då? Inte..? Inte ens släkt på något sätt?" Att folket aldrig lär sig, haha.
Festen var iallafall över förväntningarna, snacka om att folk släppte loss. Bilder kommer typ senare idag eller imorgon, när jag rånat agnes mobil.

Hur som helst. Nu ska jag baka fransk chokladtårta!


Ikea

Jag ber om ursäkt för gårdagens icke-bloggande. Var knappt hemma under dagen konstigt nog.
Hur som helst, IKEA ja. Jag och far åkte dit för att titta på soffbord. Gud vad jag älskar IKEA, vet inte riktigt varför men det gör jag  verkligen. Det är bara så underhållande att gå runt där, titta på alla gravida tjejor (vad är det med folket och att vara gravida nuförtiden?!), lyssna på små söta ungar och deras föräldrar som diskuterar vilken färg på soffan som passar bäst till rummet.
Men bäst av allt: varenda gång jag är där, vilket har blivit rätt ofta numera, så försvinner det alltid 2-3 ungar. jag menar, håll koll på era barn för gud skull! Det är ju dom ni ska älska mer än allt, det minsta ni kan göra är väl att sluta tjafsa om soff-färgen och sätta koppel på ungen eller nåt.

Inlägg om insparken i fredags kommer om nån timme eller så. Nu ska jag ut och promenera!

Agnes



Tvilling - Du betyder allt

Orientering

Ja, idag var det då dags att visa mina orienteringsskills i Haga parken. Jag sprang med Cassandra som pushade mig till att springa allt vad jag hade, jooobbigt. Faktiskt så är jag rätt stolt över mig själv, tog alla kontroller och var i mål i tid!
Levde i alla fall upp lite till min mentors förväntningar efter att jag råkat nämna att jag tävlat i orientering -.-
     Efter 2 timmars springande och halkande runt i skogen följde Hanna med mig hem och vi hade myspys med film och godis. Lagade kunch gjorde vi också - fattiga riddare och pannkakor is the shit <3

Ikväll händer det inte så mycket, blir väl lite plugg antar jag. Går man NV så går man...
Och imorgon ska jag först och främst inte se till att jag försover mig (som jag lyckats göra ett par gånger på senaste tiden), sen blir skola såklart och så Insparken som sagt på kvällen. Ser verkligen fram emot det :)

Nu ska jag mejla min bildlärare! haha.

Origami

Tjolahopp!
Idag kom jag och min grupp på delad första plats i tävlingen om vem som kunde göra den bästa turist-broschyren. Mitt pris: en penna och ett mini-spel. jihooo!
     Sedan var det dags för Origami på japanskan, riktigt roligt men väääldigt pillrigt och extremt beroende framkallande, jag och Petra satt kvar typ 15 min efter lektionen med läraren för att vika en groda (a)
     Denna kväll har jag sysselsatt mig med att fixa Ellens blogg-design, vilket har varit skoj. (Nämner inte att jag satt helt
ensam hemma med alla lampor släckta för då låter jag psyco) Haha. Ni kan spana in henne här: www.ekw.blogg.se
nya skorna som jag lovade ta bild på!
mina origamis! (?)

NYA SKOR

Idag köpte jag dom där skorna jag nämnde typ ..iförrgår tror jag. Fixar bild till senare ikväll, eller imorgon. Så nu är jag glad!, även om en sak tidigare idag gjorde mig lite ledsen... fuck minnen alltså -.-

Hur som helst. På fredag är det inspark som gäller och det ska bli skoj hoppas jag :)

"HÅLL KÄFTEN FÖR FAN!"

haha idag satt det skönaste snubben på bussen (som för övrigt var fullpackad pga av stopp i den gröna linjen.. som vanligt), Snubben iallfall. Hela bussen sitter knäpptyst när man plötsligt hör "Håll käften för faaan!" , ingen förstår riktigt vem som ropat och några sekunder senare hörs det igen "Håll käften för faaan!". Sedan hörs det ytterligare 2-3 gånger innan personen som har detta uttryck som sms-signal förstår att det är hans mobil och läser sina sms.
Suuuck. Förutom det hade den snubben också hörlurar i öronen på högsta volym och på så sätt hörde man helt klart och tydligt att denna gangster, 100kg+ snubben lyssnade på lugna favortiter. Gulligt värre.

BORRA OCH SKRUVA

Sådärja. Nu är mitt rum helt och hållet klart efter flera veckors fixande, eller det enda som saknas nu är lite tavlor och blommor, haha. Jag har mätt, ritat, borrat och skruvat hela långa kvällen så nu är jag helt slut. Tidig dag imorgon dessutom så det passar bra att gå och nanna kudden nu.


Mina nya tuffa lampor till min nya spegel, perfekt för sminkning, haha.
Man kan även skymta hyllan och anslagstavlan jag sattit upp idag!

I DON'T LIKE MONDAYS

Måndagar är verkligen den värsta dagen av alla, man har lixom knappt hunnit vila ut sig från föregående vecka och så ska man upp tidigt igen och pallra sig till skolan. Nej usch fy blä. Dock är skolan rätt uppiggande med alla polare, men bortsett från det skulle jag mer än gärna bara vilja ligga hemma och sova varenda måndag ! ><

Just nu har jag lunch och sitter på golvet med min kära lilla dator och väntar på att mentorstiden ska börja. skojskoj.
Efter skolan funderar jag på att stanna i stan och testa dom där skorna jag vill ha, bara för att sukta mig själv tills jag köper dom, haha. Grymt bra sätt att tvinga sig själv att sparar ihop pengar!
Hörde av Veronica att det var 30 % där på Wedins nu eftersom den kedjan har blivit köpt, perfekt tillfälle att köpa mina älsklingar då.

KANELBULLENS(IGÅR)DAG

ja juste. det var kanelbullensdag igår ju!
Men jag är ju som jag är, så jag firar idag istället. Jag håller på för fullt och bakar mina famous bullar här bland alla små lågor (jag älskar levande ljus!), och sen ska jag över till grannen och ha knyt-bulle-kalas. Myspys.

Idag har jag varit duktig och tränat också, gick helt okej. Måste verkligen köpa snygga träningskläder så att jag kan dumpa mina mjukisar hemma.
Nu ska jag garnera mina bullar med silverkulor, ännu ett experiment i mitt bakande.
Ha det bäst!

SUPERDUPERKVÄLL

Jihooo. Gårdagens kväll blev crazy, haha.
Jag vet icke vad resten av tjejorna (och de killar vi träffade) tyckte, men jag hade iallafall skoj :D Förutom kylan och att sitta nästan konstant på buss de sista 2 ½ timmarna av kvällen :') var så grymt trött, som folket nog märkte.

Här får ni ett litet smakprov på vad kvällen innehöll:


Och jag avslutar med kvällens skönaste,
som skedde när jag gick hem från bussen och mötte 5-6 killar som satt på en bänk och rökte.
*jag går förbi och killarna tystnar*
Kille 1: Nu blev det tyst..
Kille 2: mhm.. jääävligt tyst

TJEJKVÄLL

Denna morgon gick jag faktiskt upp halv 9 för att göra mig i ordning för att åka in till stan med Agnes. Tidigt ska det vara. Frukost/Lunch på donken och sedan bar det av att testa kläder. Hittade ett par skor och en väska jag bara måste ha, så nu ska jag spara pengar !

Ikväll blire till att träffa lite brudar hemma hos mig. Kvällen kommer antagligen bestå av middag, film och tjej-snack så det ska bli skoj.Kameran ska såklart vara med hela kvällen så bilder kommer imorgon!
Ha det bra så hörs vi.

DATALÖS

Är det inte otroligt hur beroende vi har blivit av tekniken? Eller hur fort man vänjer sig vid saker?
Idag glömde jag min älskade, dock fula dator hemma och jag tror bestämt att jag sa "om jag hade haft min dator..." minst 20 gånger under dagens gång -.- Fick aneckna för hand okså, det var längesen det!

Igår såg jag som sagt Stepbrothers, en väldigt underhållande film! Jag har rätt svårt att skratta av filmer, eftersom jag vet att det är tillgjort, men denna film gav mig flera riktigt goda skratt. Ett måste för komedi-älskarna.

Ikväll då? Jo då blire pyjamasparty hos agnes! Haha, nej. Men Sova över blir det iallafall.
Myspys.

TUNNELBANEBLOGGARE

Tillbaka till mitt beskådande av folk på tunnelbanan. Imorse satt jag brevid en snubbe som verkligen stank kaviar och ägg, jag fick hålla mig för kväljningar de hela 10 minuterna jag åkte >< Tunnelbanebloggare är något man nästan ska satsa på, haha. I Princip varenda dag händer det nåt intressant! Menmen.
      Nu sitter jag på Estetisk verksamhets-lektionen och försöker komma på vad för sorts projekt jag ska göra, fota ska jag göra iallafall, gäller bara att komma på vad. Mitt första förslag var "Ett småkryps liv", men sen insåg jag att det inte finns så mycket kryp ute längre -.- Så nu har jag nästan ingen aning.
Några förslag?

Ikväll blire bio för hela slanten. Nämligen komedin Stepbrothers som har premiär imorgon, pappa har som vanligt förhandsvisningsbiljetter.

Men Nu kommer läraren för "personlig handledning", alltså måste jag kila.



BLOGGKOLL.SE

Jihooo. Om du är en bloggmänniska som jag, så är denna hemsida great. Du kan samla alla dina favoritbloggar och få notiser när någon av dom gjort ett inlägg, samt ha koll på din egen blogg.
Superbra!

Följ min blogg med bloggkoll

ALLA HAR BRÅTTOM... UTOM JAG

Imorse när jag trängdes med alla andra som skulle till jobbet/skolan på tunnelbanan tänkte jag på hur sjukt stressade alla är.
Varenda morgon känns det som om jag är den enda som tar det lugnt, och verkligen går mellan kommunikationsbytena och tittar runt på alla kosymnissar. Det är faktiskt riktigt underhållande, ni ska bara veta hur många det faktiskt är som småspringer fram och knuffar undan alla andra som om han/hon var den enda på hela perrongen som hade bråttom. Varför inte gå upp 10 minuter tidigare, ta den tidigare bussen/tåget och på så sätt kunna slappna av och inte komma halvt död av stress till jobbet? Det är sååå mycket bättre, både för hälsan och psyket.


SLUTA STRESSA!


RSS 2.0