Sötsug och småkryp

Onsdagar är jobbiga. Dagen börjar med 3 långa lektioner som man alltid plågas igenom samtidigt som man tänker på mat i princip hela tiden. Och nej, det är inte bara jag och mitt sötsug. Alla klagar på hur hungriga de är.

Efter skolan träffade jag agnes en stund. hon hade fått för sig att jag skulle ha något "söt klänning" hon kunde låna men hur mycket jag än sa att jag inte äger sådana plagg ville hon ändå rota runt i mitt rum. vilket jag självklart lät henne göra. Hon gick hem 15 minuter senare med en kjol i handen. Hoppas den passade bra gumzz !

Nu har jag äntligen hittat sladden till min kamera också, haha. Dock fanns det inte så många bilder som jag trott på den. Enda värdiga bilden jag kunde hitta var från kvällen på stan med Hampus och några. Trevlig kväll det där.

Hampus och Patric kände skulle bada tydligen..


Alla kryp vi hittade igår! Mysigt va..?


Golfboll till öga

Imorse när jag vaknade kunde jag knappt öppna mitt ena öga och när jag suddigt tittade mig själv i spegeln upptäckte jag att ögat var helt svullet. Mina tankar for tillbaka till gårdagen då mitt öga kliade förfärligt, antagligen pga av min pollenallergi.
Ringde mamma och vi bestämde att jag skulle gå till skolan ändå men inte gå på idrotten. Dock gick svullnaden ner under dagen så jag fick lite problem att förklara varför jag inte skulle vara med, menmen.

Den enda lektionen jag alltså var på idag var Biologi. Nytt grupparbete på gång, den här gången fick vi åka ut till olika ställen i stockholm för att plocka in växter, insekter och vatten för att sedan undersöka och skriva typ 5 A4 om dess påverkan på varandra och andra faktorer som påverkar dess utveckling. Kul va?

Fotade lite idag också. Jag måste verkligen, verkligen komma igång med det igen. Jag är bara så himla duktig på att skjuta upp saker..

Jag är en mes

Egentligen har jag ingen lust att blogga, men nu när jag ändå sitter här så tänkte jag varför inte.

Igår hängde jag ett tag ute i saltsjöbaden innan jag åkte vidare till stan för att träffa Elvira och Vivvi. Vi tre mötte upp Natalie och pyste sen hem till Elvira där vi skulle sova. Både gårkvällen och dagens morgon spenderades mestadels på studsmattan och jag har nu insett vilken mes jag är som inte vågade göra volter och diverse saker. Men är man livrädd för att göra illa sig så är man!

Runt 12 drog jag, Natalie och Vivvi in till stan där jag inhandlade en ny bikiniöverdel, som jag naturligtvis inte tagit kort på. Grymt ovanligt va? Sedan blev det bråttom hem till Agnes för min del och vi två tog en långpromenad runt Flaten, tog faktiskt 1 ½ timme.

Nu har jag precis gjort mattediagnosen igen. Tyvärr är det fortfarande två superenkla uppgifter som jag inte klarar av. Min hjärna måste ha somnat eller nåt. Ska ta och klura på de två ett tag till, sen blir det tv!

Statistiken är på topp

Grov sarkasm. Vet inte varför jag bloggar egentligen, med tanke på antalet läsare. Men det är nog mera  för min egen skull skulle jag tro. Ibland måste man ju tänka på sig själv.

Nationella i Engelska igår, uppsatsdelen var det minsann. Dumma ämnen var det. Skriv om din dator, eller skriv om din dator. Vilket jag gjorde förra året. Så det blev en nästan identisk uppsats med den jag skrev förra året. Menmen, gick ändå rätt bra.

Jag har hittat sötaste klänningen att ha på min kusins bröllop i sommar. de flesta vet nog vilken det är, eftersom den går på tv-reklam, men jag vill ha den ändå.


Grymt söt.
Dags att ladda kameran och dra ut och fota lite för en gångs skull nu !

Sommarjobb, here I come!

Idag var en bra dag. Om ni bara visste hur tacksam jag är just nu. Jag har nu äntligen, med nästan 100% säkerhet, fått ett sommarjobb! Glassförsäljning på Wayne's coffee blev det till slut. Vilket jag är väldigt nöjd med. Möjligtvis får jag även göra annat om jag är duktig, så jag får se till att skärpa mig och sköta mig grymt bra minsann.

Fick tillbaka betyget för engelska debatten idag också, och det gick mycket bättre än jag trott. Långt ifrån högsta betyg men samtidigt långt ifrån vad jag förväntat mig. Awesome

Nu tittar jag på Grey's, har hemsk växtvärk och ska snart ta med kissemissarna till Nackas djurklinik för att ge dom en varsin spruta mot kattsnuva.

Sammanfattning av dagen: Plötsligt händer det...

The reader

Tjolahopp ! Jag står just nu och fixar lite ungspannkaka åt mig och lillasyster. Riktigt uttråkad är jag, har varit hemma ett par timmar nu eftersom vi bara hade en lektion idag och det var  som sagt Kemi-prov som gick hyfsat fort att genomföra. Svårare än jag trodde var det, men jag löste ändå alla uppgifter. YAY.

Middagen är klar om ca 30 minuter, då ska jag äta. Sedan ska jag fixa till mig lite (med tanke på att jag ser rätt udda ut efter en powernap i soffan) och efter det är det dags att möta upp agnes för att åka på årets första förhandsvisning. Filmen som visas är The Reader som tydligen nominerats till ett par oscar och kanske även vunnit någon, jag är inte så insatt lixom. (höhö)

Hoppas att den är bra iallafall!

Lurad?!

För ca 5 minuter sen när jag satt och la in ny musik på mp3n min får den för sig att minnet är fullt. Vilket det omöjligt kan vara eftersom jag har 8GB minne och knappt har 700 låtar och max några hundra mb bilder/videos. Så jag undersöker saken och ser att jag visst bara använt ungefär hälften av vad minnet ska klara.

Nu har jag insett varför minnet är fullt. Butikjäveln som sålde mp3n till mig har antagligen skyltat fel och påstått att det var 8GB fast det egentligen bara var 4GB. Snacka om ARG jag är nu..

Ännu en gång. Godnatt!

Matte- och Kemiplugg

Lång skoldag. Skippade att göra mattediagnosen och satte mig istället med Vivvi och Belinda för att plugga Kemi. Vilket resulterade i ytterligare 2 timmmar i skolan. Men det var bra, känns som om jag är ganska förberedd inför redoxreaktionsprovet imorgon.

Efter skolan blev det lite mat, en snabb träff med Agnes och sedan mattediagnos i 2 timmar. Direkt när jag avklarat den blev jag inkallad till msn där kemi-kaoset rådde, uppgifter och frågor hit och dit och nu äntligen, efter ytterligare någon timme känns det som om jag inte kan få in mer i mitt huvud och att det är dags för att sova. Och jag håller med agnes "åh vad skönt det låter", vilket det faktiskt gör.

Så godnatt på er !

I don't like mondays

Var som sagt hemma hos Natalie under lördagskvällen och natten och kvällen blev både rolig och trevlig, med youtube-klipp och skratt.

Söndagmorgon blev inte lång inte, eftersom jag skulle hem för att umgås med Rikard. Därför pyste jag ensam hemåt runt 11 för att landa i soffan hemma hos mor min 1 ½ timme senare. Där väntade jag på rikard ett långt tag innan han ringde och sa att han redan var framme hos min pappa där vi skulle hänga. Snabbt på med skor och jacka och över till pappa. En smärre chock slog mig då rikard hade snaggat sig, men det såg iallafall bra ut när chocken övergivit mig.
Anyway, vi såg filmen Seven som var hyfsat bra, dock äcklig.

Hem för att äta när rikard åkt hemåt och sedan blev det tv-kväll som de flesta söndagar. Somnade rätt tidigt eftersom det var dags för ännu en måndag i skolan idag. Skoooj.

Idag är det mattediagnos och kemiplugg som gäller, inget annat.

Bättre än inget

Vaknade alldeles för tidigt imorse då mamma och emma gick upp vid halv 7. Inte kul inte. Somnade dock om igen och kunde lugnt gå upp runt 10 och ha huset för mig själv.

När mamma kom hem ett par timmar senare åkte vi nästan direkt in till stan och för att söka sommarjobb. Jag är grymt sent ute och därför är det fullt typ överallt, menmen. Får skylla mig själv. Fick iallafall lämna in några cv:n på diverse ställen, plus de ställen jag sökt till på internet. Får hoppas på det bästa!

Snart ska jag ta bussen till slussen och åka vidare mot Natalie där kvällen och natten ska spenderas med henne och resten av tjejorna. Har aldrig varit hemma hos henne så det ska  bli spännande. antagligen riktigt roligt också.

Imorgon blir det möjligtvis till att umgås med Rikard, annars plugg. Hoppas på första alternativet, för plugga vill jag inte göra minsann.

Headshot

Jag ursäktar det extremt långa blogguppehållet med att jag har varit död sen de 5 km jag sprang (läs: gick) igår. Det var inte kul inte. Speciellt inte när de som sprungit klart sitter och glor på en medans man avslutar sitt eget lopp. Menmen, fick inte den sämsta tiden iallafall.

De första timmarna av denna fredagen spenderades med redox-reaktions-beräkningar och Matte B-geometri, samtidigt som jag var riktigt hungrig och 7 killar i klassen spelade cs med både hög ljudeffektsvolym och en massa skrik mellan varandra, snacka om ont i huvudet jag hade efter det. Men jag överlevd iallafall och efter skolan blev det lite solande i kungsträdgården med Agnes.

Kvällen ska även spenderas med henne och jag antar att det blir till att ligga och ta det lugnt framför tvn. Precis som alla andra fredagar, grymt skönt.

Midvinterblod

Imorgon är det 5 kilometers-test igen på idrotten. Jag är så grymt  taggad alltså. Får se hur det går med pollenallergin. Medicinen ska defenetivt med hela den plågsamma vägen.

Kom till ett hemskt kapitel i boken jag för tillfället läser (Midvinterblod av Måns Kallentoft) idag, en tjej som blev torterad typ. Var verkligen obehagligt att läsa, gjorde ont i hela kroppen på mig. Här har ni ett utdrag.

Någon för värmeljuset nära, nära och hettan är skarp och hon skriker som om hon inte vet hur man skriker, som om ljudet av hennes fräsande hud  och smärtan är ett. Hon kränger av och an men hon kommer ingen vart.

Dagen har dock även fört med sig denna goda nyhet:
Den lilla gården påväg hem från slussen har nu inte bara en fläckig gris, utan två.


Alla har vi ett barn i oss

Idag började jag med mattelektion 8.20, sedan var det nästan 5 timmars håltimme/lunch innan japanskan. Kändes riktigt nödvändigt att stanna kvar i skolan, men det gjorde jag iallafall.

Ett godishalsband var det som räddade min dag, kommer ni ihåg dom? Grymt goda, dessutom söta. Barndomsminnen va.

Justja, glömde helt bort bildinlägget igår, höhö. Den slugna lilla kamerasladden är puts väck igen.. ni som inte förstår hur jag då tagit bilden på halsbandet kan  jag säga er att sladden till systemkameran icke är borta, dock är alla roliga pics på den andra kameran.

Inga krav på den som är först

Dagen med det stora D:t idag. Dags för den egenledda idrottslektionen med Belinda och Agnes. Core/Pilates/Yoga var det på schemat. Jag var så grymt nervös och allt gick väl inte som det skulle kanske, men det blev ändå bra. Dessutom var vi 3 de första som hade egen lektion, kraven kanske inte är lika höga då. Fick helt okej feedback så vi får väl se vart betyget landar.

Kemi-diagnos idag också. Antingen har jag blivit bättre på kemi eller så har diagnoserna blivit enklare. Kan ju allltid hoppas på det första alternativet. Nu har jag hittat sladden till min kamera också, så senare ikväll blir det ett bildinlägg med diverse bilder.

HP

Eftersom hampus segade som tusan och det var längre mellan våra bostäder än vad vi trodde så blev det inte mycket tid till att umgås i torsdags som bestämt. Därför ombokade vi till fredag istället. Funkar ju lika bra det.
      Fredagen bjöd iallafall på allmän barnvaktning av Floyd då han lärt sig att stå upp och river ner allt han får tag på. Fast han är den sötaste jag vet ändå.

Anyway. Hampus ringde vid 4 och sa att han, hans flickvän och en polare till honom anlände till Umeå runt halv 8, vilket gjorde mig sådär lagom otålig. Kul att sitta hemma och inte göra någonting i 3½ timme. Men tiden flög förbi och snart så satt jag i baksätet på en bil brevid en grabb vid namn Erik och hade Hampus med flickvän i framsätet. Vi började med att förfölja en bil för att se om vi kände han som körde. Efter 20 minuters jagande upptäckte vi att vi inte alls kände honom och att vi hamnat en bit utanför Umeå. Som tur var visste jag vart vi var någonstans och vi kunde lugnt åka till busstationen där vi skulle hänga tills Hampus buss mot stockholm kom.

Även om vi inte hann träffas så länge hade jag riktigt trevligt.

Borta bra, men hemma bäst

Jahaja. Då var man hemma i mitt älskade Stockholm. Kom hem runt 11 imorse, efter väldigt många timmar i bilen. Varför åkte hem vi hem dag för tidigt då? Jo, för att både jag och lillasyster åkte på magsjukan som sakta men säkert spred sig i Vännäsby. Inte kul inte.

Men nu är jag hemma iallafall och magsjukan är bortblåst. Dock har jag fruktansvärd huvudvärk och kan knappt ställa mig upp utan att bli yr. Så jag kommer nog ligga kvar här i sängen resten av dagen. Måste verkligen bli frisk innan tisdag också, då ska vi ju ha våran idrottslektion.

Åter till vattendrickandet (för huvudvärkens skull) och filmtittandet. Återkommer med uppdatering om mina äventyr i Umeå och Vännäsby.

Here we are again

Uppstigning vid 4 imorse var det som gällde och nu, efter 7 timmar i bilen och några timmar framme i Vännäsby har jag gjort mig hemmastadd. Har hunnit leka lite med Floyd också. Alltid kul med den sötnosen.

Anyway. Dags att duscha och göra sig i ordning lite för snart ringer Hampus och då blir det till att träffa honom. Ingen aning vad vi ska hitta på, men något trevligt blir det väl. Skulle få se hans lägenhet iallafall, snällt av honom !

Ska försöka få tag på Belinda och agnes också, ska bli lite msn-plugg minsann.

Umeå

Nu har Agnes och Belinda varit här i 5 timmar och allt vi har gjort är att plugga och lyssnat på rolig, gammal musik! Awesome.

Ikväll blir det middag på Ältas egna lilla restaurang Green Hill och sedan ska jag packa väskan. Jag åker nämligen till Umeå imorgon, dags att träffa släkten igen. Denna gång ska jag också försöka hinna med att träffa Hampus som flyttat dit, vilket ska bli skoj ! :D


Grillning i kylan

Gårdagskvällen bjöd på grillkväll hos Hanna. Riktigt kallt med samtidigt riktigt trevligt. Även om jag pratar för mycket.

Nu ska jag upp och sminka mig lite för snart kommer Belinda och Agnes hit för att fixa det sista inför våran idrottslektion. Peace.

Ingen kondis på topp här inte

Ingen kommer tro mig nu. Men jag cyklade nyss runt flatensjön, dvs. ca 1 mil. Första 5 km gick superbra, var riktigt nöjd med mig själv när jag tog en paus och solade lite. Dock tog vinden tag i mig på vägen hem och jag fick kämpa mig över uppförsbackar och genom grus i motvind. yaaay. Men överlevde gjorde jag iallafall!

Nu har jag precis duschat och ska sminka mig innan jag drar till staden med Camilla och Angelina för att ha picknick. Myspys.

Sämre arbete, bättre betyg?

Fick nyss tillbaka mitt betyg på svenska-diskussionen jag skrev för ett tag sedan. Var verkligen inte nöjd med den, men ändå fick jag mycket bättre betyg än jag någonsin trott att jag skulle få. Sånt förstår jag inte, alla uppsatser/redovisningar jag inte blir nöjd med är de som oftast blir bäst. Konstigt som tusan. Menmen, jag tänker inte ifrågasätta iallafall.

Ett sjätte sinne

Ibland tror jag faktiskt att jag har ett sjätte sinne.

Inatt drömde jag att det brann i mitt hus och det som hade börjat brinna var mina högtalare som jag lämnat i standby. (Lämna aldrig något på standby, säger jag bara). Sen imorse när jag vaknade så gick jag och kollade till högtalarna och gissa vad? jag hade glömt att stänga av dom.
      Det här är ingen en engångsförteelse heller, jag har drömt liknande saker förut. T.ex. att vi haft inbrott och när jag vaknat har dörren varit olåst hela natten.

Idag ska jag försöka hitta någon som kan ta med mig ut i solen, kanske äta lite glass och ha skoj. Frivillig någon?

Årets första grillkväll

Igår skulle det bli en glass i solen med tjejorna, men då vädret inte var på topp blev det en brownie i gallerian istället. Lika trevligt det. Sedan drog vi till ekerö och tvillingarna där jag, belinda och agnes fixade planeringen inför våran idrottslektion medans resten av tjejerna åkte och handlade mat. När vi, efter typ 2 timmar, blev klara var det dags för grillning. Hur mysigt som helst med grillkorv, marschmallows, musik, dans och massor av skratt!
     Kvällen avslutades med skräckfilmen The Shining och 1 ½ timmes resa hem. Tack gud att jag hann med bussen md 2 minuters marginal och slapp sitta i slussen i 30 minuter. Det hade jag seriöst inte överlevt.

Idag har jag varit ensam hemma hela dagen. Känner mig riktigt duktig nu, för idag har jag både solat, pluggat, städat massor och bakat. Det ni! Dags för middag nu.


Bilden är snodd från ballaelvira.!

Soläään är här

Uppe med tuppen imorse, kunde inte sova helt enkelt. Blev en lång frukost och sedan följde jag med till lillasysters innebandy-match. Jag blir bara mer och mer sugen på att börja spela själv. Nu är jag nästan hundra på att jag ska satsa på innebandy.

Sen blev det lite övningskörning och innan solen börjat gå ner hann jag sitta i solen och plugga en del också. Även om jag upptäckt att det här med att balansera redoxreaktioner med hjälp av OT inte är så himla lätt som jag trodde.. Menmen.

Ikväll ska jag nog hyra film och se på den.

Stackars liten blondinbella

Äntligen hemma efter en superbra, men lång dag. Skolan började tidigt på morgonen som vanligt, men 4 lektioner senare var jag fri och det var dags att träffa agnes igen. Vi köpte glass och tog en liten stads-promenad i solen. Hittade även en tuff affär i gamla stan där jag ska inhandla en tetris-tshirt nästa vecka. Jag vet att jag inte passar i t-shirtar, men den var ascool, lätt värt att  se lite rolig ut.

Även kvällen spenderades hos bästavän. Kladdkaka och filmen Mean girls fick underhålla oss. och sånt sitter ju aldrig fel. Som de flesta fredagar är jag astrött och därför var det skönt med ännu en "chill-kväll".

Läste nyss att blondinbella har blivit utsatt för hackers och att hon möjligtvs aldrig får tillbaka sina gamla inlägg. Lätt att skratta åt, jag vet. Men jag tycker faktiskt ändå lite synd om henne. Vad är det lixom, typ 3 års dagsbok helt försvunna. Kan inte vara helt lätt. Fast man kan ju tycka att hon borde fixat lite backups. Men alla kan ju inte vara lika smarta som mig, eller hur?

Bodypump

På gårdagens idrottslektion blev det ett Bodypump-pass. Dvs. träning med skivstång. Jobbigt som jag vet inte vad. Eftersom jag heller inte är speciellt tränad (läs: spaghetti-armar) blev det gaaanska tungt. Vilket har resulterat i grymt hemsk träningsvärk idag, kan inte gå ner för trappor, fråga bara agnes som fick skämmas ihjäl lite när jag kämpade mig ner sidledes i stadens trappor.

Jag var alltså i stan idag med agnes och hennes polare Anna. Dock så drog anna efter ett tag och jag och agnes tog en brownie innan vi tog 401an hem. Blir ytterligare en tripp till stan med henne på fredag innan hon lämnar mig för att åka till Sälen (tror jag..) Bäst för henne att hon saknar mig.

Kroatien duger alldeles utmärkt

Woho. Nu har pappa bokat våran resa. Kroatien i 4 dagar blev det, skönt som tusan. Kommer ha tillgång till internet dygnet runt också, men jag ska faktiskt försöka låta bli det. Blir ingen riktig semester om man inte längtar hem lite.

Onsdagar är den jobbigaste skoldagen och idag när 2orna hade nationella var skolans nät nere så ingen pausunderhållning mellan lektionerna kunde rädda mig heller.

Menmen.!


Enligt hotellets hemsida ska vi ha "utsikt över de otroliga solnedgångarna",
kanske blir det chans till att fota lite fler sånna här bilder?

RSS 2.0