Dalarna bjuder på fotografering

Nu har jag packat klart det lilla jag ska ha med mig och snart kommer mamma och hämtar mig innan vi åker till Dalarna och hälsar på lite släkt. Jag skriver igen på lördag då jag kommer hem, och då har jag även med mig lite bilder! wuhu.


Det är helt okej att bara sitta hemma

Morgonen inleddes med ett Ikea besök. Och gissa vad? Jag inhandlade mina första saker någonsin. Alltså, jag har ju köpt saker förut till mig själv, men då har jag inte betalat helt själv. Tufft va? Jag köpte iallafall tallrikar, haha. Nu tänker ni att jag är dum i huvudet. Men det var riktigt billigt och jag kommer ju ändå behöva tallrikar när jag flyttar hemifrån om ett par år, eller hur? Vi kan ju lika gärna använda dom hemma tills dess bara.

Därefter blev jag direkt skjutsad hem till Belinda där jag fick duscha och äta lunch. (sött va, haha). sen glodde vi på tv och umgicks innan vi och hennes tvillingsyster åkte in till stan där de lämnade av mig.

När jag kom hem blev det promenad med Agnes och senare ikväll har jag inga planer minsann. Vilket jag ärligt talat inte har något emot. En av fördelarna med lov. Det är helt okej att bara sitta hemma, ta det lugnt och inte göra något speciellt.




Drömresemål

Jag har precis hittat mitt drömresemål. Dit ska jag komma en dag. När jag sprarat ihop 42.000 till flygbiljtetten. Sen ska jag stanna där tills jag får solsting.

Ön heter Bora Bora och ligger ett dygns flygresa bort, dvs. på andra sidan jordklotet.

Ser det inte helt otroligt underbart ut?!



Är det verkligen måndag?

Juste. Glömde skriva igår att jag sov hos Agnes till idag. Något jag gjorde väldigt ofta i somras och saknat en del! Dock så blev det tidig kväll då vi skulle upp halv 9 imorse för att åka till Sickla.
Därefter blev det lunch hemma innan jag åkte till Belinda för att plugga. Känns bra när hon och jag tillsammans inte klarar några av uppgifterna på mattediagnosen. Provet kommer gå såååå bra...

Egentligen skulle Elvira och Maria komma hit ikväll, men eftersom jag är supertrött och ska upp tidigt imorgon igen för att åka till tandläkaren så kände jag att jag behövde ta det lugnt och sova istället.

Lite kul att jag typ är den enda jag känner som inte är rädd för att gå till tandläkaren. Visst, dom kritiserar jämt mina tänder, men vafan, ge mig en tandställning då (som jag velat ha i flera år) så blir båda nöjda. I och för sig så vet jag inte om jag vill ha tandställning längre.. menmen. kommer ju ändå aldrig få det så.


Seg söndag avslutas med träningspass

Imorse vaknade jag med spränghuvudvärk. Och nej, det är inte pga igår. Kunde varken sova inatt eller igår natt, tänk om jag börjar bli sjuk?! Fast jag hade superkul igår. Först var det party i Stuvsta och sedan i Örby med roliga människor.

Pallrade mig upp iallafall. Efter det har jag i princip bara varit hemma och tagit det lungt. Städat, pluggat och spelat lite Wii.

Men sen! så smsade agnes och bjöd med mig på friskis och svettis-pass i tyresö. Alla ungomdar går tydligen för 10 kr/pass nu på lovet. asbra. Asjobbigt var det också, men vill man ha snygg kropp så får man kämpa för det! haha.


Middag med utgång

Imorse var vi och tittade på en kolonilott med hus, ni vet ett sånt där superlitet hus? Pappa ska tydligen köpa ett sånt och bo i när jag och emma flyttar hemifrån. Huset vi tittade på idag var iallafall inte fräscht alls, krävde massor med renovering så vi struntade i det helt.

Efter det åkte vi hem igen (såklart, haha.) och nu sitter jag och planerar kvällen. Jag ska nämligen ha en liten middag för mig, Ellen, Hanna och Emelie innan vi drar på fest i Stuvsta. Jag är lite nervös, men det ska nog gå bra. Alla känner ju alla nästan så, även om vi bara är 4 stycken. Egentligen skulle Agnes hänga på också, men hon ska till Åtvidaberg tyvärr.

Inte superbra bild, men någon måste jag väl lägga in ;D

If the lies don't touch you the truth will

Egentligen är onsdagar korta dagar och jag kommer hem tidigt. Men så blev det icke. Efter skolan blev det fika med Maria, Elvira och Natalie istället. Hög mysfaktor.

Dock så fick jag nyss sms från ballettakademin också, dansen är tydligen inställd. Så det blir promenad och hårfärgning med agnes istället. Min utväxt ska färgas, haha. Inte hennes, ännu mer haha. (sorriii agnes!)

jag hatar att alla vågräta bilder blir så små..

Jag tycker inte om att vänta

Jag insåg en sak idag. Något jag verkligen inte tycker om är att vänta. Beroende på vad jag väntar på blir jag bara irriterad, nervös eller otålig. Inte bra varken var för sig eller i kombination. Det gör mig ofta arg för småsaker när jag väl väntat klart också. Helt i onödan.

Fick tillbaka förra veckans kemi B-prov idag också. Jag fick inte full pott, men nästan. Förväntade mig inte så mycket bättre heller. Så jag är väldigt nöjd. Det var ju ändå första provet i den här kursen.

Som jag tidigare sagt. Ha alltid låga förväntningar. Då blir resultatet så himla mycket bättre.




Efterlängtat



Idag spelade vi badminton i skolan. Det är så himla kul och samtidigt tränar man (lagom blond jag lät där..). Men så är det ju. Varför spelar jag inte det lixom? Kanske pga av träningsvärken man får i ena armen...

Köpte en Ben 'n' Jerrys på vägen hem också ! Snacka om längesen.

Jobbtajm

Dags att snart åka till jobbet ! Känner verkligen inte för att jobba idag, eftersom det är så himla slitsamt att springa runt där. Så innerst inne hoppas jag att det blivit en dubbelbokning så jag slipper. tihi.

Fast då får jag ju inga pengar... så det kanske är värt att stressa ihjäl i 5 timmar?

Hur som helst. Lunch nu och sen iväg till bussen !


Fotografering och punka

Jag har varit ute och fotat ! Älskar att fota när det precis har regnat, blir så himla fint ljus, både på himlen och på vattendropparna. Precis när jag fotat klart bad mamma mig hänga med och handla lite, så det gjorde jag såklart, eftersom jag älskar att storhandla, haha.

På väg från Tyresö centrum där vi handlade tutade en bil brevid massor och pekade på ett ev våra hjul. Vi förstod ingenting men när vi svängde av och ställde oss på motorvägskanten så såg vi att vi hade fått punka. (Jag är tusen på att någon skitunge skar hål i parkeringshuset..). Så det var bara att byta hjul tyckte jag. Men det var inte så bara minsann. Domkraften satt fast stenhårt så vi var tvungna att vandra till OKQ8 och låna ett där istället. Tillbaka till bilen och börja byta däck. Vilket inte heller var så lätt. Jag fick stå och hoppa på saken som man vrider bort muttrar med för att de skulle lossna.

Hur som helst. En timme senare rullade vi de hela 1000 metrarna hem...


Nattsnack

Det känns som om jag borde blogga mer. Borde fota mer. Borde göra mer utav de stunder då jag sitter hemma och klagar på att det inte finns någonting att göra när det egentligen finns tusen saker man skulle kunna göra bara man ville.

Nu är det iallafall natt och jag har ingenting att göra. Alla som är inne på msn har antingen glömt att logga ut när de gått för att sova, eller så är det upptagna med annat. Varför gäller inte samma sak mig för? Varför är jag nästan den enda som ärligt talat bara har tråkigt?

Det är i dessa studer man är lycklig över blogg.se och true blood.

Gör tidspressen mig dummare?

Idag hade jag matteprov. Jag var riktigt taggad och väl förberedd tyckte jag. Diagnosen kunde jag utantill efter att ha gjort den 4 gånger om.

Men så får man provet och man känner sig dum i huvudet för att allt man ser är siffror och konstiga formler. Nej usch. Varför är uppgifterna alltid så mycket enklare under lektionerna eller på en diagnos? Är det tidspressen under proven som förstör allt?

Hur som helst. Jag genomförde iallafall provet och kände mig hyfsat självsäker när jag lämnade in mina svar.


Imorgon är det kemiprov som jag också känner mig säker inför. Men vi får väl se hur det går...

Bara ett år kvar för Natalicious nu

Nu var det över en dag sen jag skrev sist. Oh no!

I lördags kväll blev jag och agnes bjudna till stan till Alex, men sen var han så seg så vi åkte hem igen, haha. Kärlek till lördagskvällar på 401an <33.

Somnade hyfsat tidigt för på söndag morgon var det dags att gå upp och jobba för första gången sen i somras! Jag var faktiskt lite nervös, tänk om jag skulle ha glömt alla inlärda rutiner? Det hade jag inte. Så fort jag bytt om och sattit igång rullade allt på. Dock blev jag ibland behandlad som om jag aldrig varit där förut av de två nya tjejerna. Hade god lust att säga åt dom att jag jobbat där längre än dom... Hur som helst.

Direkt efter jobbet drog jag och Belinda till Natalie för att fira hennes 17års dag en dag förväg. Väl där träffade jag halva hennes släkt och söta hundar innan resten av tjejorna anlände. Egentligen skulle jag sova över där, men jag drog hem istället, skönare att sova hemma på söndagar innan första skolveckodagen även om det kanske är roligare med kompisar runt om en.

Idag är det måndag och Natalies dag. Hennes 17års dag som sagt.
Så massor av grattis och många kramar till henne!


Dags att sova nu !

Fotbollskväll

Igår kväll skulle jag egentligen åkt ut till Ekerö över middagen, men sen kände jag mig jättetrött och hängig, så det blev inget tyvärr. Annasr skulle jag antagligen varit på väg hem vid det här laget.

Istället blev det en true blood- fylld kväll, eftersom jag måste komma ikapp programmen på tv. Nu på morgonen har jag pluggat lite matte och åkt och inhandlat proviant inför kvällen.

För ikväll ska jag, Anna Åström, nämligen titta på fotboll. Typ första gången i mitt liv. Miraklet ska hur som helst ske hos Agnes. Får väl hoppas att min första match slutar bra !

Nu blir det mer true blood. haha.

Dagen då skolfotona anlände...

Idag kom skolfotona. Dagen man fasar inför varje år. Dock bara ett år kvar nu, yay. Jag blev som tur var helt okej iallafall, för första året på länge. Maria var söt och la upp bilden på facebook alldeles nyss så jag snodde den på en gång ! Tyvärr blev inte så bra kvalité när jag printscreenade , menmen. Är väl lika bra det.

NV2B
(Lägg gärna märke till min mentor i labbrocken, haha)

Kan ni se mig? haha.


Satsa högt och blir glad över dina framgångar

59 minuter. 1 timme minus 1 minut. 3540 sekunder.
Det är vad det tog mig och Vivvi att springa våran "svåra" orienteringsbana. Vi var långt ifrån de bästa, som sprang på 35 minuter, men dom grabbarna är omänskliga. Men vi satsade på under en timme, så det är väl bra? Jag var helt slut iallafall. Ingen kondis här inte.

Efter att jag vilat lite tog jag bussen hemåt och 10 minuter senare stod jag i duschen. Stackars dom (i princip hela skolan) som hade 1 ½ timme hem. Jag lider med er! Till och med busschauffören skrattade åt att jag var den enda som åkte åt motsatt håll.

Nu har jag iallafall duschat som sagt och plockat i ordning det sista efter igår. Om ungefär en timme kommer Rikard hit, och jag tror att jag ska tvinga honom att börja se true blood med mig, tihi.


Ibland saknar jag mitt orienterings-tävlande

Just nu sitter jag och äter lasange. Min favoriträtt för ett par år sedan, men just idag känner jag inte för att äta. Vet inte varför, men antar att det beror på tonårshormonerna som ännu inte slutat härja.

Snart ska jag sätta igång och städa mitt rum, för efter det kommer ett par tjejor hit från klassen för att sova över. Ni kanske undrar varför de ska göra det på en vanlig tisdag? Jo, för imorgon är det orienteringsdag i Hellasgården som ligger ungefär 5 minuter härifrån med buss, så jag tänkte vara lite snäll och bespara tjejerna 1 ½ timmes bussresa. Jag är faktiskt lite spänd och lyrisk. Inför orienteringsdagen varje år blir jag det för det påminner mig om när jag brukade tävla i orientering. Det var ju faktiskt riktigt roligt, synd att jag slutade.

Idag hade vi kemidiagnos och jag och Belinda var riktigt duktiga och klarade nästan alla uppgifter efter att ha funderat en del. Ska jag lyckas få mvg i år kanske...?


Vart är den positiva och självsäkra Anna?

Dags att börja söka sommarjobb igen. Visst, det är bara oktober och över ett halvår kvar till nästa sommar (hur deprimerande låter inte det?) men förra året var jag riktigt sent ute, så jag tänker sätta igång i riktigt god tid den här gången. Helst skulle jag ju vilja jobba kvar på Wayne's, som jag egentligen typ fortfarande gör, men jag får ju jobba där ungefär en dag i månaden just nu, så vem vet hur mycket jag får jobba nästa sommar. Annars får jag väl helt enkelt ha två jobb, det skadar väl ingen? Om jag nu lyckas få ett till såklart.

Hur som helst. Ett gröna lund jobb är vad jag tänkt mig iallafall. Det verkar ju så himla roligt och det är säkert bättre betalt än Wayne's också. Det finns bara två stora problem. 1: 600 söker, 60 stycken kommer in, goda odds måste jag säga! och 2: man behöver vara riktigt positiv, självsäker och våga stå och ropa på folk hela tiden. Och jag är verkligen inte sån, inte med främmande människor iallafall. Men å andra sidan kanske den erfarenheten skulle stärka mitt dåliga självförtroende och göra mig mer framåt? Jobbigt läge.

Jag ska nog söka iallafall. I värsta fall, om jag lyckas komma in, får jag tacka nej.


Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag och därför är det dags för bullbakning med Agnes!

Sen ska jag nog ut och fota lite tror jag. Dock tittade jag precis ut och såg att himlen i princip är svart/mörkgrå, så vi får väl se om jag hinner ut före regnet!


Tjejkväll

Igår var det tjejkväll hos Maria ! Jag hade verkligen så himla roligt.
Det var längesen jag var så grymt irriterad efter att ha missat varenda buss/tåg den dagen (jag överdriver inte, missade bussen till skolan, från skolan, bussen till stan och tåget till maria).
Men också längesen jag var så glad och skrattade så mycket under en och samma kväll.
Längesen jag var så rädd också, då vi såg Dead Silence.
Längesen jag var så trött efter att ha lugnat ner oss med Twlight och spy kid 3D innan vi kunde somna.

Som vanligt glömde jag (=orkade inte släpa på) kameran, så bilder blev det inget av tyvärr. "Imorse" kom jag hem vid halv 2 och sen dess har jag bara tagit det lungt och sovit lite innan vi fick gäster som ännu är här.

Dags att fortsätta vara social!

RSS 2.0